Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, bölgede halihazırda yaklaşık 300 bin hektar tarım arazisinin sulamaya açıldığını belirterek, "GAP Eylem Planıyla birlikte sulama alanlarımız yaklaşık 1 milyon 60 bin hektara ulaşmış olacak" dedi. 

 
Açıkgöz, GAP BKİ Bölge Müdürlüğünde düzenlenen "GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, GAP kapsamında sulamaya açılan alanların bir kısmında sorunlar bulunduğunu hatırlattı. 
 
Sorunların çözülmesi ve bundan sonra sulamaya açılacak alanlarda bu tip sorunların bir daha yaşanmaması amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak geçen yıl ilgili kuruluşların da katılımıyla 2 çalıştay yaptıklarını aktaran Açıkgöz, şöyle devam etti: 
 
"Bu çalıştayların neticesinde 'GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi"ni ortaya koyduk. Bu proje, tamamen sizlerin görüşleri doğrultusunda hazırlanan bir proje oldu. Bu projenin bir amacı var. Çiftçilerimizi sulu tarım konusunda eğitmek ama bunun yanı sıra konuyla ilgili faaliyet gösteren çiftçi kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın da bu anlamda kapasitelerini artırmaya destek olmaya çalışmaktır. Bölgede hali hazırda 300 bin hektar tarım arazisi sulamaya açıldı. GAP Eylem Planıyla birlikte sulama alanlarımız yaklaşık 1 milyon 60 bin hektara ulaşmış olacak. 
 
Dolayısıyla bu alanda hizmet açığı ortaya çıkacak. Mevcut kuruluşlarımız kendilerine göre imkanları dahilinde bir çalışma yürütmektedir. Ama geniş bir kitleye ulaşmak mümkün değil. Biz GAP gibi devasa bir yatırımı yürütüyorsak, buna göre bir projeyi de yürütmemiz lazım. GAP Bölge Kalkınma İdaresinin koordinasyonunda ilgili kuruluşlar nezaretinde yürütülecek yayım projesiyle hem sulu tarım hem de diğer alanlarda teknik ekibimizin desteğiyle çiftçilerimizi eğitime tabi tutacağız. " 
 
"Projenin Lideri" Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Halil Gürbüz ise katılımcılara "GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi" ile ilgili teknik bilgiler verdi. 
 
Toplantıya; DSI 15. Bölge Müdürü Sait Umucu ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı. 
 
Söz konusu toplantı daha önce sırasıyla Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman'da da düzenlendiği kaydedildi. (AA)

Ekleme Tarihi
13.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gap Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Tanıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız