Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Ankara'nın Polatlı İlçesinin içme ve tarımsal sulama suyunu karşılamak üzere Sakarya Nehrinde yapılması planlanan Gökpınar Barajı, Polatlı'nın içme ve sulama su ihtiyacı sorununu çözecek. 

 2013 yılında temelinin atılması planlanan Gökpınar Barajı, Göksu, İlyaspaşa, Kavuncu köyü sulamaları projesi bilgilendirme toplantısı Güldeste Konak salonunda yapıldı. Toplantıya, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, DSI Eskişehir III. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Müdür Yardımcısı Şeref Dağdelen, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İlhami Teke, İl Genel Meclisi üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Zekayi Köseoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse ile Muhtarlar katıldı. 
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili, Haluk Özdalga, Polatlı'nın 60 yıllık içme suyu ihtiyacını ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak Gökpınar Barajı proje çalışmalarının hızlandırıldığını 2013 yılı ilk aylarında temelini atmaya hedeflediklerini söyledi. Özdalga, "Gökpınar Barajı'nın yapılmasında 2 önemli işlev söz konusudur. Birincisi Polatlı'ya İçme suyu temini, ikincisi ise çiftçilerimizin yaşadığı sulama sıkıntısını gidermektir. Polatlı'da su sıkıntısı yok ama ileride ne olacağını bilmek ve gelecek nesillerin böyle bir sıkıntı ile baş başa kalmalarını önlemek için çok önemlidir. Türkiye'de 8, 5 Milyon hektar sulu tarım arazisi bulunmaktadır. Bizim hedefimiz 2023 yılına kadar sulanabilecek konumda bulunan tüm arazilerin sulanmasını sağlamaktır. Biz bu barajın temelini 2012 yılında atmak için çalışıyoruz, fakat 2013 yılında temelini atacağız. " diye konuştu. 
 
 
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise konuşmasında Porsuk ve Sakarya nehirlerinden sulama yapan 22 köyde binlerce hektar arazinin her yaz sulama sıkıntısıyla karşı karşıya geldiğini bu sorunun giderilmesi için Gökpınar deresi üzerine Gökpınar barajı yapılması konusunda, DSI Eskişehir III. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Müdür Yardımcısı Şeref Dağdelen'in bilgi vereceğini söyledi. 
 
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de şuanda içme suyu sıkıntısı bulunmayan Polatlı'nın 60 yıl sonrasına kadar içme suyu ihtiyacına destek olmak amacıyla Gökpınar Barajından yararlanılacağını ifade etti. Başkan Çelik, "Polatlı'nın şuan için içme suyu sıkıntısı yok, fakat ileride Polatlı'nın içme suyu sıkıntısı yaşamaması için Gökpınar barajından Yüzükbaşı İçme suyu tesislerine boru hattı çekilecek ve Polatlı'nın da ileride yaşaması muhtemel su sıkıntısının da önüne geçilecek. Biz projeye bunu da ilave ettirdik. " dedi. 
 
Proje hakkında bilgi veren DSI Eskişehir III. Bölge Müdürü Erol Şenöz ve Müdür Yardımcısı Şeref Dağdelen daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gökpınar Barajı Polatlı'nın Su Sorununu Çözecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız