Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ -PANKOBİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUK: -''ÜRETİCİ BİRLİĞİ OLARAK VE ONUN İKTİSADİ İŞLETMELERİ ELİYLE, TARLADA ÜRETİMİN ÜZERİNDEKİ YÜKÜN KALKMASI VE KÖYLERİMİZE MODERN HAYATIN İMKANLARINI ULAŞTIRMAK İÇİN KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ''

ANKARA (A.A) - Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, üretici birliği olarak ve onun iktisadi işletmeleri eliyle hem tarlada üretimin üzerindeki yükün kalkması hem de merkezine insanı alan bir yaklaşımla köylere modern hayatın imkanlarını ulaştırmak için kararlılıkla mücadele ettiklerini kaydetti. 

     Konuk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun 1984'te aldığı karardan bu yana 14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını ifade etti. 
 
     14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü ilan edildiği yıl Türkiye'de nüfusun yarıdan fazlasının köylerde yaşadığını, istihdamın yarıdan fazlasını da tarım sektörünün sağladığını belirten Konuk, şunları kaydetti: 
 
     ''Çiftçilerin milli gelirden aldığı pay ise toplam gelirin dörtte biri idi. Çeyrek asırda köy nüfusu yüzde 24,5'e düştü, istihdam oranı ise yüzde 24,7'ye geriledi. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'dan sektörün aldığı pay ise yüzde 8,3'e düştü. Toprağa veda eden büyük bir kitleye rağmen topraktan kopmayanlar, ülkemizi dünyanın 8. büyük tarım ekonomisi konumuna taşımayı başardılar.'' 
 
     Üretici birliği olarak ve onun iktisadi işletmeleri eliyle hem tarlada üretimin üzerindeki yükün kalkması hem de merkezine insanı alan bir yaklaşımla köylere modern hayatın imkanlarını ulaştırmak için kararlılıkla mücadele ettiklerini belirten Konuk, Türkiye'nin topraklarının Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ekonomik güçlerinden biri yapacak potansiyeli olduğunu, bu toprakların bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyeti ve tecrübesinin de Türk çiftçisinde bulunduğunu ifade etti. 
 
     Konuk, açıklamasında, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı. 

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pankobirlik 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız