Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çukurova’dan sonra Türkiye’nin ikinci sebze ve tahıl ambarı olarak bilinen Samsun’un Bafra Ovası'nda yağışlar yüzünden, 5 milyon sebze fidesi tarlaya dikilmeyi bekliyor. 

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, aşırı yağışlar yüzünden yaklaşık 100 bin dönüm arazinin 70 bin dönümünde arazinin işlenemediğini, bu nedenle 5 milyon fidenin toprakla buluşmayı beklediğini söyledi. Mevsim normallerinin üzerinde yağış alan bölgede bu yıl üreticinin; ekmeden, üretmeden zarar gördüğünü belirten Bilgiç, "Çiftçimizin yetiştirdiği ve satın aldığı sebze fideleri viollerde çiçeklenmeye ve çürümeye başladı. Geçen yıla göre bu yıl yazlık sebze Ekiminde 35–40 günlük bir gecikme yaşanıyor. Aşırı yağışlar devam ederse bu yıl Bafra ovasında turfanda ürün olmadığı gibi normal mevsim sebzelerinde kıtlık yaşanacak." dedi. 

 
Karpuzlu köyü üreticilerinden Mustafa Şimşek ise yağışlar yüzünden sipariş ettikleri fidelerin 1 aydır bekletildiğini söyledi. Şimşek, "Büyüklerimiz; 'kuraklıktan kıtlık olmaz, aşırı yağıştan olur' derlerdi. İklimler değişti bu yıla kadar bu aylarda böyle bir yağış görmedim. Mecburen elimizdeki fideleri ekeceğiz. Artık ne çıkarsa şansımıza." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bafra Ovası'nda 5 milyon fide, yağmur yüzünden ekilemedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız