Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması, kaba yem açığının kapatılması amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere yapılacak 2011 yılı tarımsal destekleme miktarı açıklandı. 

Destekleme fiyatlarına yönelik 'Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği' 6 Mayıs 2011 tarih ve 27926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yem bitkileri toplam ekiliş alanı en az 10 dekar olması koşulu ile çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera ile tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, silaj olarak ise mısır silajı ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar destekleme ödemesinden yararlandırılacak. Bu destekleme miktarları dekar başına, yonca (sulu) 130 TL, yonca (kuru) 70 TL, korunga 90 TL, tek yıllıklar 30 TL, silajlık tek yıllıklar, 45 TL, silajlık mısır (sulu) 55 TL, silajlık mısır (kuru) 30 TL, yapay çayır-mera 75 TL olarakr belirlendi. Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin 15 Kasım 2011 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. 
Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, söz konusu desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS kaydının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne başvurmalarını istedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yem bitkileri destek miktarları açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız