Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Eylül 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mut’ta dolu zararı 20 milyon TL 

 MERSİN (İHA) - Mersin’in Mut ilçesinde meydana gelen dolu yağışının, ekili tarla ve meyve bahçelerine yaklaşık 20 milyon TL tutarında zarar verdiği bildirildi.

Mut İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, yaptığı açıklamada, dolu felaketinin Mut merkez,Palantepe, Irmaklı, Elbeyli, Kelceköy, Hacınuhlu, Esençay, Topluca, Yıldız ve Yeşilyurt köylerinde etkili olduğunu söyledi.

Şiddetli sağanak yağışın kısa süre sonra dolu şekline dönüşmesinin ardından kayısı ve erik bahçeleri başta olmak üzere, açıkta yetişen tüm ürünlere zarar verdiğini ifade eden Abaş, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Abaş, ilk incelemelerinde yaklaşık 5 bin 410 dekar kayısı ve erik bahçesinin dolu yağışından etkilendiğinin belirterek, meyvelerde hasat ve kalite kaybının yüzde 19 olduğunu dile getirdi. Afetin ne zaman ve ne boyutta olacağını bilmenin mümkün olmadığını ifade eden Abaş,

“Kayısı üreticilerinin en büyük tehlikesi dolu. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, TARSİM kapsamında ürünlerini sigorta yaptıran çiftçilerin zararlarının büyük bir bölümü karşılayacaktır. Kurum olarak her toplantıda çiftçilerimizi ürünlerine sigorta yaptırmaları yönünde sürekli uyarıyor ve ikaz ediyoruz. Sigorta yaptırmayan çitçiler ise maalesef zararlarının karşılığını alamayacak bu konuda tüm uyarılarımıza rağmen uymayan bahçe sahipleri mevcut” diye konuştu.

Bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini söyleyen bahçe sahipleri ise kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söylediler.

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Mut’ta dolu zararı 20 milyon TL




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız