Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye 

 MERSİN (İHA) - Türkiye'nin en geniş kapsamlı tek tarım marketi Koçak Agromarket, Mersin'in Tarsus ilçesinde hizmete açıldı.

Tarsus'ta genç girişimcilerden olan ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Ruhi Koçak, Tarsus'ta bir ilki gerçekleştirerek tohumdan, traktöre kadar her şeyin satışının yapıldığı Agromarketi kurdu. Adana-Mersin D-400 Karayolu üzeri Keloğlu köprüsüne yanında kurulan tarım alanında A'dan Z'ye tüm ürünlerin ve ekipmanlarının satışı gerçekleştirilecek Koçak Agromarket hizmete girdi.
 
 
Ruhi Koçak Tarım Şirketi bünyesinde kurulan Koçak Agromarket'in içerisinde bulunan AGRO Laboratuarı ise Tarsus'un ilk özel toprak analiz merkezi olma özelliğini de taşıyor. 8 dönümlük alanda yaklaşık 2 bin metre kapalı alanı bulunan Koçak Agro Market'in açılışı CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.
 
İşletme sahibi Ruhi Koçak, işletme bünyesinde toprak, yaprak ve su analizinin yanı sıra süs bitkileri, bahçe el aletleri, bahçe ekipmanları, bitki besleme ürünleri, bitki koruma ürünleri, sulama ekipmanları ve evcil hayvan ürünlerinin satış ve hizmetlerinin de yer aldığını vurguladı.
Koçak Agromarket Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, "Tarım marketimiz tamamen çiftçilere yönelik, doğayı seven, toprakla uğraşan her kesimin uğrayacağı, tarımla ilgili aradığı her şeyi aynı çatı altında bulabileceği bir yer. Marketimiz 8 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine tesis edilmiş olup bunun 2 bin 200 metrekarelik bölümü kapalı alan olmak üzere danışmanlık hizmetinden, yaprak toprak ve su analizi laboratuarına kadar her şey mevcut. Bünyemizde 2'si analiz laboratuarında olmak üzere toplam 6 Ziraat Mühendisi istihdam ettiriyoruz. Meyve bahçeleri tesisi yapıyoruz, tesis sonrası teknik hizmet veriyoruz. Sera ve kurulum hizmeti veriyoruz. Kısacası tarla bitkilerinden bahçe bitkilerine kadar, hayvancılıktan tarımsal mekanizasyona kadar aradığınız her ürünü, her hizmeti burada bulma şansına sahipsiniz. Yani tohumdan traktöre kadar çiftçinin durağı olacak burası" dedi.
 
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise iş adamlarının desteklenmesi gerektiğini belirterek, "İş adamlarının açacakları yeni işletmelerin ülkenin zenginleşmesinde önemli katkılar sunacaktır. İstihdam yaratacak bu tür işadamlarının desteklenmesi gerekiyor" dedi. 
 

Ekleme Tarihi
15.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'nin en geniş kapsamlı tek tarım marketi agromarket hizmete açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız