Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kurtalan’da dolu ekinleri vurdu 

Kurtalan ilçesinde dolu ve yağışın tarım arazileri, yol ve içme sularında zarara yol açtığı belirtildi. Yaklaşık 13 bin dekar arazi doludan zarar görürken, Bözoyük Köyü'nde 7 evin sular altında kaldığı açıklandı.
 
Kurtalan’a giderek köylerde incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, büyük zararın meydana geldiğini, ancak can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Gözpınar Beldesi ile Akdem, Ekinli, Çakıllı ve Bözoyük köylerinde, Milletvekili Afif Demirkıran ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Çolak, zarar gören 5 köyü ziyaret ederek köylülerle görüştü, Bözöyük Köyü'nde su altında kalan 7 evde incelemeler yaptı. Vali Çolak, geçmiş olsun dileklerini iletti ve devletin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.
Vali Çolak, “Kurtalan ilçemizde 5 köyde şiddetli yağış ve dolu yağması nedeniyle büyük bir zarar ziyan var. Sabahın erken saatlerinden itibaren olay yerine geldik. Hasar tespit komisyonlarını oluşturduk. Zarar ziyan sadece tarım arazilerinde değil, yollarda da içme sularında da zarar var. İş makineleri, akşam saatlerinden itibaren çalışmalara başladı. Onarım çalışmaları sürüyor. Biz devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. İyi günde de kötü günde de beraberiz. Vatandaşımızın mağduriyetini giderme yolunda çalışmalarımıza başladık. Onları mağdur etmeyecek şekilde çalışma yapacağız. Zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Olayda can kaybı olmaması sevindiricidir.” dedi. Vali Çolak, zarar gören yol içme suyu şebekelerinde onarım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Vali Çolak, zararın meydana geldiği andan itibaren gayretlerinden dolayı Kaymakam Abdülhalim Can, Bağgöze Belediye Başkanı M. Emin Soysal ve İl Genel Meclisi Başkanı M. Fırat Soysal’a teşekkür etti.
Milletvekili Afif Demirkıran da köylülerin zararlarının tespit edilmesi için kurulan hasar tespit komisyonlarının çalışmalarını kısa sürede tamamlayacaklarını ve vatandaşın mağdur olmaması için gerekenin yapılacağını belirtti.
Bağgöze Belde Belediye Başkanı M.Emin Soysal ise beldelerinde 5 bin dekar civarında arazide büyük ölçüde zarar olduğunu söyledi. Soysal, “O kadar büyük bir dolu yağdı ki aradan bunca zaman geçmesine rağmen dolular halen erimedi. Zararımız çok büyük." şeklinde bilgi verdi.
Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat da akşam geç saatlerde başlayan dolu yağışının, tahminen 7 bin dekarı mısır, 6 bin dekarı da pamuk ve buğday olmak üzere yaklaşık 13 bin dönümde zarara yol açtığını, bin civarında ailenin bu doludan zarar gördüğünü, dane tutan başakların kırıldığını ifade etti.
Valinin incelemelerine, İl Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Tarım İl Müdürü İlhan Özel, Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, Acil Durum ve Afet Yönetim Müdürü Akşit Dayı da katıldı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kurtalan’da dolu ekinleri vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız