Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Türk pizza zinciri Pizza Pizza, Bağdat’ta geçen yıl Ramazan ayında açtığı restoranda aylık ortalama 170 bin dolar ciro yapınca, Irak’da 4 restoran daha açmak için anlaştı.

Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Bağdat’ta paket servisi yapamıyoruz çünkü 100 metrede bir check point var. Bir pizza edrese 5 saatte gidemiyor. Ancak restorant başına satış ortalaması Türkiye’nin iki misli” dedi.

 
160 restoranla Türkiye’nin en yaygın pizza zinciri haline gelen İzmirli Pizza Pizza, yıl sonuna kadar Irak, Azerbaycan, İran ve Sudan’da 15 şube açacak. Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, yurt dışındaki ilk şubeyi Bağdat’ta geçen Ramazan ayında açtıklarını belirterek, “Bu restoranımız aylık ortalama 170 bin dolar ciro yapıyor. Bu rakam Türkiye restoran ciro ortalamasının iki katı. Bağdat, Erbil ve Necef’te 4 yeni restoran daha açmak için anlaşma yaptık” dedi. 
 
Check point’lere takıldı
 
Azerbaycan ve İran için de bayilik anlaşmalarını imzaladıklarını 2011 sonuna kadar yurt dışındaki restoran sayısını 15’e çıkaracaklarını anlatan Tolga Türker, şöyle konuştu: “Bağdat bizim için zorlu ama iyi bir deneyim oldu. Örneğin orada paket servis yapamadık. Denedik ama olmadı. Çünkü 100 metrede bir check point (kontrol noktası) var ve bir pizza adrese 4-5 saatte ulaşamıyor. Paketi açtıklarında canları çekiyor bir kaç dilim de yiyebiliyorlar.”
 
Ciro 125 milyon lira
 
2010’da Pizza Pizza’nın cirosunun 125 milyon liraya ulaştığını, anaşirkette çalışansayısının 300 franchising’lerde çalışan sayısının da 3 bin 500’e ulaştığını vurgulayan Tolga Türker, şunları anlattı: “2012’de de yurt dışında 15 yeni şube açacağız. Böylece 2 yılda yurt dışında 30 şubemiz olacak. Ortadoğu’da Türk markası olmak o kadar büyük avantaj ki bunu diğer sektörlerin de değerlendirmesini öneriyoruz” dedi. Irak’ta 4, Bakü’de 4, İran’da da 10 şube açmak için anlaşmaların tamamlandığını anlatan Tolga Türker, “Yurt dışında sadece 15 şubeden 30 milyon doların üzerinde ciro hedefliyoruz.”
 
Bağdat çok etli yiyor
 
Babasının Kerkük kökenli olduğunu ve bu nedenle Ortadoğu’da büyümek için avantajları bulunduğunu da belirten Tolga Türker, Bağdat’taki Pizza Pizza ile bölgenin alışkanlıklarını da çok iyi öğrendiklerini anlattı. Türker, şu bilgileri verdi: “Çok etli pizza yiyorlar. Biz sebzeli pizzayı menüden tamamen kaldırdık. Çünkü kimse istemiyor. Ayrıca küçük boy pizzayı da kaldırdık. İzmir’deki orta boy pizza Bağdat’ta küçük boy oldu. Hiç yapmadığımız kadar et ağırlıklı pizza yapıyoruz. Şimdi Kuzey Irak’ta bir hamur tesisi de kuruyoruz ve bu tesis aynı zamanda İran ve Azerbeycan’a da hizmet verecek. Babam ayın 15 günü Irak’ta. Biz de şirketimize Arapça bilen profesyoneller alıyoruz.”
 
Al Baik Türkiye’ye gelmek isterse biz talip oluruz
 
SUUDİ Arabistan’da da Pizza Pizza açmak için bir süre görüşmeler yaptıklarını ancak olumlu sonuçlanmadığını anlatan Tolga Türker, “Orada Al Baik’i 
(piliç restoran) gördüm ve inanamadım. Önlerinde daima kuyruklar var. O kadar başarılı ki dünyanın hiçbir yerinde kutu kolada markasından taviz vermeyen kola firması, Al Baik’e pes etmiş ve kutu kolaların üzerine Al Baik basmış. Eğer Türkiye’ye gelecek olsalar biz talip oluruz” dedi.
 
Antrikotlu pizza Bağdat’tan geldi
 
PİZZA Pizza GEnel Müdürü Tolga Türker, Bağdat’taki restoranda ‘bol etli pizza’ talebi üzerine bu konuda yeri ürün geliştirdiklerini de söyledi. Türker, “Yüzde 100 dana antrikotuyla ‘Fantrikot Pizza’ yaptık. Bu ürünümüz çok konuşulacak. Fantrikot’ta pizza sosu yerine tamamen krema kullandık. Ayrıca; mantar, yeşilbiber ve soğan ekledik ve yeni bir ürünümüz oldu. 30 Haziran’a kadar Fantrikot kampanyası da düzenledik” dedi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pizzayla Bağdat’a girdi paket servis kontrol noktasına takıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız