Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bu fıstık lezzetini kumdan alıyor 

Batı Afrika'da bulunan Senegal'de en çok üretilen tarım ürünlerinin başını yer fıstığı çekiyor. Büyük kısmını ihraç eden Senegalliler, kalan kısmı ise iç piyasada tüketiyor. Bu ülkede fıstığı farklı kılan ise kumda çift kavrulmuş olması. 

 
Başkent Dakar sokaklarında hemen her köşe başından kumda kavrulan fıstığın kokusu yayılıyor. Atlantik Okyanusu sahillerinden alınan sahil kumunu kullanan fıstık satıcısı kadınlar, mangallarına doldurdukları bir miktar kumla hazırladıkları fıstıkları kavuruyor ve müşterilerine böyle sunuyor. 
 
 
İşsizliğin yüzde 50'ye yakın olduğu ülkede, fıstık satıcılığı bu açıdan önemli bir gelir kaynağı olarak kullanılıyor. Yerel dilde 'ataya' adı verdikleri çayın yanında çerez olarak yedikleri fıstık Senegallilerin de vazgeçilmez tutkusu. Hatta çoğu yoksul Senegallinin öğle öğünü sadece fıstıktan oluşuyor. 
 
 
Ülkede yaşayan Türkler de fıstığın adeta bağımlısı olmuş. Senegal'de 5 yıldır yaşayan Mehmet Akif Gümüş adlı Türk vatandaşı, kumda kavrulmuş fıstığı ailecek çok sevdiklerini ve her akşam evine götürdüğünü söylüyor. Çaylarını yudumlarken çerez niyetine yediklerini dile getiriyor.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bu fıstık lezzetini kumdan alıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız