Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bir ziraat mühendisi tarafından geliştirilen metod, bitkilerin ayağını yerden kesiyor.

Ziraat Mühendisi Yağız Gökmen'in yöntemiyle ağaç hariç, hemen her bitki havada yer ile temas etmeden yetiştiriliyor. Bu yöntem ile yüzde 70 oranında daha verimli sonuç alındığı belirtiliyor. 

Bitkilerden daha fazla verim alma yönünde çalışmalar yapan Ziraat Mühendisi Yağız Gökmen, bitkilerin yerçekimine karşı koyarak gökyüzüne doğru büyümelerinin, verim ve kaliteyi doğrudan etkilediği düşüncesiyle, bitkilerin ayağını yerden kesmiş. Normalde süregelen üretim şekline ters olarak bitki yetiştirme aparatları geliştirdiklerini belirten Ziraat mühendisi Yağız Gökmen, yöntem ve ürün hakkında şunları söylüyor; "Normalde bitkileri saksıya ya da yere dikeriz. Yerçekimine doğru karşı bir hareket göstermeleri gerekir ki büyüsünler. Bunlar aşağı doğru, yerçekimine doğru büyüdüğü için bitki yüzde 70'e varan oranda daha çabuk gelişiyor. Dolayısıyla büyümek için harcadığı enerjiyi meyve yapmak için harcıyor. 
 
Ürünün iç tarafında bir sera etkisi oluşturuluyor. Bu da büyümeyi hızlandırıyor. Bu aparatın içinde kullandığımız doğal malzeme de bitki ortamının daha nemli ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. Bunda da tamamen doğal bitkilerinizi yetiştirebiliyorsunuz." Bitkinin yerçekimine doğru büyümesinin, verim ve kalitenin artmasını sağladığını belirten Gökmen, "Bitkinin sadece kökü toprak içerisinde kalıyor. Gövdesi toprak ile temas etmiyor. Ziraat işiyle ilgilenenler bilir, bitkide birçok hastalığın sebebi topraktır. Yani topraktan gelen hastalık ve zararlılarıdır. Gövdenin toprak ile teması kesildiği için de hastalık riski en aza iniyor. Yöntem, yaşlılar, ayak ve bel problemi olanlar için de kolaylıklar sağlıyor. " bilgisini veriyor.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
16.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bitkileri Havada Yetiştiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız