Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Söke ovasında ilk pamuk tohumları toprağa düştü 

Aydın'ın Söke ilçesinde, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ekime hazır pamuk tarlalarına tohum ekimi başlatıldı.
 
Yeni sezon sebebiyle düzenlenen Ekim Günü törenine Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, İlçe Tarım Müdür Vekili Alper Eyiol, TAYEM Müdürü Nizamettin Opanoğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Oda Meclis Başkanı Kemal Göven ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
 
 
Törende yeni sezonun ilk tohumları ekilirken İl Tarım Müdürü Temel de Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in Dünya Çiftçiler Günü mesajını okudu. Pamuğun önemli bir üretim üssü olan Aydın'da ilk ekim döneminde düzenlenen etkinlikleri milat olarak değerlendiren Temel, "Pamuk üreticilerimize Aydın genelinde yaklaşık 81 milyon lira, Söke'de ise 57 milyon lira destekleme primi ödenecek." dedi.
Yeni sezona umutlu girmek istediklerini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Kocabaş ise, "Söke ovamızda pamuğun iyi bir sezonu geride bırakmasının etkileriyle üreticimiz pamuk ekimine yönelince alanlar artarak 400 bin dekarı geçti. Pamuk destekleme primlerinin bir an önce açıklanmasını, tarlaya primleri alarak inmeyi arzu etmekteyiz." dedi.
 
Sökeli çiftçilerin teknolojiyi çok iyi kullandığını belirten Kaymakam Demirezer de, "Söke ovasında ileri tarım teknolojisinden faydalanılıyor. Bunun ekim döneminde şenliğe dönüşmesi güzel bir olay. Geçen sezonu son yılların en iyisi olarak geride bırakan üretici, 2007ve 2008 yıllarındaki kuraklığın sıkıntılarını atlattı. Temennimiz, bu sezonun da pamuk üreticisi için kazançlı olması." şeklinde konuştu.(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Söke ovasında ilk pamuk tohumları toprağa düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız