Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tekirdağ İl Özel İdaresi Başkanı Mustafa Masatlı, "Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında olan Damlama Su Projesi'nde, suyun verimli kullanılması düşünüldü" dedi. 

Tekirdağ İl Özel İdaresi ile Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) arasında, Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında uygulanacak "Damlama Sulama Projesi", TKA binası Toplantı Salonu'da düzenlenen törenle imzalandı. 
 
Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de su kaynaklarının azaldığını ifade ederek, suyu idareli kullanmanın önemine değindi. 
 
Damlama Sulama Proje'sinin Tekirdağ'da ilk defa uygulanacağını belirten Masatlı, projenin, ilk etapta, Malkara'nın Küçük Hıdır Köyü'nde ve Hayrabolu'nun Karayahşi köyünde uygulanacağını söyledi. 
 
Projeyi genişleterek, tüm Tekirdağ'a yaymak istediklerini ifade eden Masatlı, şöyle konuştu:
 
"Dünya'da gerek doğal afetler, gerekse diğer etkenlerle, kullanılabilir su miktarı azalıyor. Dünya, bize miras değil emanettir. Emanete iyi bakmalıyız. Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında olan Damlama Su Projesi'nde, suyun verimli kullanılması düşünüldü. Proje, 4 bin 747 dekar alanı kapsıyor. Bu projenin maliyeti, 1 milyon 651 bin 438 TL. Bu paranın, 863 bin 558 TL'lik kısmı TKA tarafından karşılanırken, 787 bin 888 TL'lik kısmı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor. Damlama Su Projesi'nin, iki yılda kendini finanse edeceğini düşünüyoruz. " 
 
TKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de konuşmasında, TKA'nın en büyük meblağlı projelerinden birine imza attıklarını kaydederek, tarım ve çevre konulu projelere her zaman destek verdiklerini söyledi. 
 
Üstün, "Trakya, her ne kadar haritada yeşil görünse de aslında kurak bir bölge. Trakya'nın su planlarında çok sayıda baraj ve gölet yapımı bulunuyor. Damlama sulama projesi ile diğer sulamalara oranla yüzde 70-80 oranında tasarruf ediyoruz. Bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu fırsatı Trakyalıların kaçırmaması gerekiyor. Trakyalı çiftçiler, damlama sulama projeleriyle tarlasını buluşturarak, topraklarının ne kadar değerli olduğunu görsünler" diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Masatlı ve Üstün, damlama sulama ile ilgili projeleri imzaladılar. 
 
Toplantıya, İl Özel İdare Tarımsal İşler Müdürü Niyazi Mete de katıldı. (AA)

Ekleme Tarihi
17.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tekirdağ'da Damlama Su Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız