Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Beldesinde, serada kavun hasadına başlandı. Sezonun ilk hasadı olan ve kilosu 2, 5 TL'den alıcı bulan kavun, pazarda tezgahta, marketlerde ise raflarda tüketicileri bekliyor. 

 
"Antalya Kumluca da üretilen, biz de üretilemez mi" diyerek kavun üretimine başladıklarını belirten Adil Kurt ve Ömer Kurt, serada daha önce domates üretimi yaptıklarını, birkaç yıldır ise domatese alternatif olarak kavun üretimi yapmaya karar verdiklerini ifade etti. 
 
 
Bu yıl birkaç serada üretimi yaptıkları kavunun dönümünden 15 ton ürün beklediklerini dile getiren Adil Kurt, ürettikleri kavunların tüccarlar aracılığıyla yurt içinde tüketildiğini, hatta komisyonculardan gelen talepleri karşılamakta zorlandıkları kaydetti. 
 
Bir kavunun ağırlığının 1, 5 ila 4 kilo arasında değiştiğini belirten Ömer Kurt, fiyatların da iyi olmasıyla yüzlerinin güldüğünü ve tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarını tavsiyesinde bulundu. 
 
 
Lezzeti, aroması ve cinsin talepte önem arz ettiğine dikkat çeken Ömer Kurt, "Çitirex cinsi kavunun birinci hasadı Mayıs ayı başında başladı. İkinci hasadı ise 1 Haziran'da yapılacak. Meyvenin kaliteli olması için bir fidandan üç kavun alınıyor. Üçten fazla alınan kavunun biraz küçük oluyor fakat lezzeti ve aromasında bir değişiklik yok. " diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kilosu 2, 5 Liradan Alıcı Bulan Kavun Üreticinin Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız