Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antalya'da bu yıl 'Dünyanın çiçekleri Antalya'da buluşuyor' sloganı ile 7'ncisi düzenlenecek Çiçek Festivali 20-21 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacak. Renkli gösterilere sahne olacak Çiçek Festivali'nde en iyi fotoğraflı gazete haberi ile en iyi görüntülü televizyon haberi alanlarında yarışma düzenlenecek. 

 Bu yıl Antalya İhracatçı Birlikleri önderliğinde düzenlenecek 7. Çiçek Festivali'nin tanıtım toplantısı Divan Talya Otel'de yapıldı. Toplantıya düzenleme komitesinde yer alan Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı 
 
(ATSO) Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği Başkanı Salih Durmazkan, İnterfolara temsilcisi Haluk Oğuzer katıldı. 
 
-EXPO'YA HAZIRLIK- 
 
Osman Bağdatlıoğlu, kesme çiçek sektörünün bölgedeki önemli istihdam kaynaklarından biri olduğunu belirterek, kesme çiçek yetiştiriciliği ve ihracatının Türkiye'deki tarımsal ekonomi açısından en yüksek katma değer sağlayan iş kollarından birisi olduğunu kaydetti. Çiçek Festivali'nin 2016'da düzenlenecek 'çiçek ve çocuk' temalı EXPO için iyi bir altyapı oluşturacağını söyleyen Bağdatlıoğlu, festival programı hakkında bilgi verdi. Festivalin 20 Mayısta ATso'da düzenlenecek 'Süs bitkileri sektörü EXPO 2016'ya hazır mı?' başlıklı forumla başlayacağını duyuran Bağdatlıoğlu, aynı gün Cumhuriyet Meydanı'nda peyzaj düzenlemesinin yapılacağını bildirdi. 21 Mayıs'ta Cender Otel'in önünden kortej yürüyüşünün başlayacağını kaydeden Bağdatlıoğlu, kortejde 3 boyutlu çiçek tasarımlarıyla süslü araçlar, öğrenciler ve Akdeniz Üniversitesi bisiklet kulübünün de yer alacağını belirtti. Cumhuriyet Meydanı'nda çiçek dizayn gösterisi, animasyon ve halk Oyunları gösterisi gerçekleştirileceğini bildiren Osman Bağdatlıoğlu, aynı gün Türkiye İhracatçılar Meclisi tasarım yarışması ödül töreni ve Süs Bitkileri Tanıtım Grubu'nun logo tasarımı için düzenlenen yarışmanın ödül töreninin gerçekleşeceğini kaydetti. 
 
Festivalde Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte en iyi fotoğraflı gazete haberi ve en iyi görüntülü televizyon haberi dallarında yarışma düzenleneceğini bildiren Osman Bağdatlıoğlu, ilk üçe giren gazetecilere plaket ile para ödülü verileceğini duyurdu. 
 
ATso Başkanı Çetin Osman Budak, çiçeğin, aşk, sevgi, tebessüm demek olduğunu belirterek, gergin bir dönem Türkiye'de böyle bir festival düzenlenmesinin önemini vurguladı. Budak, kesme çiçeğin ciddi katma değer yaratan bir sektör olduğunu belirterek, düzenlenen festivalle sektörün yeni bir ivme kazanacağını söyledi. 
 
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Çiçek Festivali'nin kentin dinamiklerinin birlikte hareket ettiğinde nasıl bir sinerji yaratabildiğini gösteren iyi bir örnek olduğunu belirterek, festivali 8'inci yılında daha kurumsal bir yapıya dönüştürmeyi amaçladıklarını kaydetti. 
 
AGC Başkanı Mevlüt Yeni, festivalin 2016 yılında yapılacak EXPO'yu daha anlamlı hale getiren bir organizasyon olduğunu kaydetti. Yeni, festival çerçevesinde düzenlenecek haber yarışmasına katılmak isteyen gazetecilerin 31 Mayıs akşamına kadar yarışma ile ilgili materyallerini Cemiyete teslim etmesini istedi. 
 
-Antalya TURİZMİ TAÇLANACAK- 
 
Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, "Festivalle Antalya turizmi taçlanacak" derken, festivale turistlerin katılımının sağlanacağını, otellerden gelecek animasyon ekiplerinin de festivale ayrı bir renk katacağını söyledi. Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, fastivalin düzenlenmesine öncülük edenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, marka şehir haline gelen Antalya'nın sadece kendisi ile yarıştığını söyledi. Öcal, Budak, Çandır ve Bağdatlıoğlu'nun Yöresel Ürünler Fuarı, Çiçek Festivali, EXPO gibi birlikte yaptıkları organizasyonlarla kente katkı sağlayan iyi bir üçlü olduğunu belirterek, "Bilmiyorum onlara bir isim vermek gerekir mi?" dedi. 
 
Komite üyeleri daha sonra ellerinde çiçeklerle fotoğraf çektirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
17.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya Çiçek Açacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız