Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk şarapları Londra 

TÜRK ŞARAPLARI LONDRA'DA TANITILDI -ULUSLARARASI ŞARAP FUARINA TÜRKİYE, 8 ÜRETİCİ FİRMA İLE KATILDI -WOT DİREKTÖRÜ ÖĞÜTOĞLU: "İNGİLTERE, BELKİ DE DÜNYANIN EN ZOR PAZARI"  

LONDRA (A.A) - Türk şarapları, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Uluslararası Şarap Fuarında" tanıtıldı.
   
  Excel fuar alanında Doluca, Yazgan, Kayra, Selendi, Kavaklıdere, Pamukkale, Vinkara ve Sevilen'in aralarında bulunduğu toplam 8 üretici firma, Türk şaraplarının dünyada tanıtılması için kurulan ve bu yönde çalışmalar yapan "Wines of Turkey (Türkiye'nin Şarapları)" adlı platformun standında yer aldı.
     "Wines of Turkey"nin (WOT) Direktörü Taner Öğütoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, üçüncü kez Londra'daki fuara katıldıklarını söyleyerek, Türkiye'nin fuarda 72 metrekarelik bir alanda kurulan stantla ve 8 firmayla temsil edildiğini ifade etti.
     Türk şaraplarına fuardaki yoğun ilgiden de bahseden Öğütoğlu, Şubat ayında yine Londra'da Türk şaraplarıyla ilgili bir konferans düzenlediklerini anımsatarak, "Bu konferansta Anadolu'nun dünyada şarapçılığın ve bağcılığın çıktığı topraklar olduğunu konunun uzmanları anlattı" dedi.
     Öğütoğlu, Türk şaraplarına olan ilginin "ticariye doğru kaymaya başladığını" kaydederek, bu yıl Eylül-Ekim ayları gibi İngiltere ile bir takım ticari bağlantıların oluşacağını söyledi.
     "İngiltere belki de dünyanın en zor pazarı" diyen Öğütoğlu, bunun kendileri için bir tecrübe olduğunu, İngiltere'nin Türkiye ile yakınlığı ve Londra'nın ticari bir liman olması nedenleriyle bu ülkeye öncelik verdiklerini kaydetti. Yakın bir zamanda devlet desteği alacaklarını da söyleyen Öğütoğlu, bu çerçevede Dış Ticaret Müsteşarlığıyla görüşmelerinin başlayacağını duyurdu.
     Dün başlayan ve yarın sona erecek fuara ilk kez katılan Selendi adlı şarap firmasının yetkilisi Pelin Öngör Zaimoğlu da küçük bir üretici olduklarını dolayısıyla Selendi şaraplarını İngiltere'de süpermarketlerde satmayı değil, restoranlara sokmayı amaçladıklarını söyledi. Zaimoğlu, fuarda kendilerini tanıtmayı ve gelecek için hazırlık yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Türkiye'nin fuardaki stantlarını gezenlere, Anadolu'daki 7 bin yıllık şarap tarihinden ve 800'ü aşkın yerli üzüm çeşidinden bahsediliyor. Londra Uluslararası Şarap Fuarındaki Türkiye standında ayrıca, Türkiye'nin en önemli yerel üzümleri olan Emir, Narince, Kalecik Karası, Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden üretilen şaraplar tattırılıyor.
     Bu arada fuarda Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Fransa, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İspanya, Avustralya gibi birçok ülkenin şarap üreticileri de kurulan stantlarda şaraplarını tanıtıyor.  
 

Ekleme Tarihi
18.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk şarapları Londra'da tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız