Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
köy kitap 

 

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Okuma sevgisini paylaşmak ve yaygınlaştırmak üzere Köyde kitap ve kırtasiye dağıtımı yaptılar.
 
 
Belediye başkanı Sn.Bekir Akyol ile İl Tarım Müdürlüğünden Zir.Müh. Sezai Yiğitbaşı, Muhtar Salih Oktay ve köy halkının kitap paylaşım etkinliğiyle ilgili düşünceleri olumluydu. İlgiyle karşılanan kitap paylaşımı etkinliği öğrencilerin kendilerini ifade etmeleriyle ve kurdukları iletişimle çok daha anlamlı hale geldi.
 
Esas olarak Badem Ağacı Köyü’ne, Ziraat Mühendisi adayı yaklaşık 64 öğrenci Prof. Dr.Orhan Özçatalbaş sorumluluğunda tarımsal potansiyeli saptamak ve sorunları analiz etmek ve inceleme yapmak üzere gitmişlerdi. Gezi öncesinde kitap okumayı seven öğrencilerin girişimiyle köyde kitap paylaşım etkinliğinin gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı.
 
 Özellikle kendi aralarında topladıkları paralarla ve kitap bağışlarıyla aldıkları kitapları köyde yaşayan büyüklerine sunan öğrencilerin bu davranışı takdire değer olarak yorumlandı.
 
Ayrıca çocuklar için oyuncaklar ve ilköğretime yönelik kitapları  ve kırtasiye malzemelerini de köyde dağıtarak toplumsal sorumluluk alma ve paylaşma niteliklerini de ortaya koydular.
 
Antalya ili BADEM AĞACI KÖYÜ nüfusu 1200 kadar olmasına rağmen, yaz aylarında yazlıkçıların da köye gelmesiyle belde nüfusu 4500 e ulaşmaktadır.
 
 
 
 

 

Ekleme Tarihi
18.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Üniversite öğrencileri kitap sevgisini köylülerle paylaştı.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız