Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk Şarapçılığı Avrupa 

TÜRKİYE ŞARAP ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ 2. BAŞKANI TOKAT: ''TÜRK ŞARAPÇILIĞI AVRUPA'DA 'BİR NUMARA' OLMA YOLUNDA İLERLİYOR''

DENİZLİ (A.A) - Türkiye Şarap Üreticileri Derneği 2. Başkanı ve Pamukkale Şarapçılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, Türk şarapçılığının son yıllarda kat ettiği gelişmeyle Avrupa'da ''bir numara'' olma yolunda ilerlediğini belirtti. 

     Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk şaraplarının kalite yönünden sürekli iyiye gittiğini, bunun sonuçlarının da uluslararası yarışmalarda görüldüğünü dile getirerek, son olarak ''Wines of Turkey (WOT)'' çatısı altında Londra Uluslararası Şarap Fuarı'na katılan Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Pamukkale, Sevilen, Selendi, Vinkara ve Yazgan şaraplarının 150 ödül kazandığını bildirdi. 
     Londra Uluslararası Şarap Fuarı'nda gerçekleştirilen ''International Wine Challange 2011'', ''Decanter World Wine Awards'' ve ''International Wine&Spirits'' yarışmalarında alınan sonuçların dikkatleri bir kez daha Türk şarapçılığına çektiğini ifade eden Tokat, ''Türk şarapçılığı büyük mesafe kat etti. Düne kadar elimiz boş döndüğümüz uluslararası yarışmalardan artık ödüllerle dönüyoruz. Türk şarapçılığı Avrupa'da 'bir numara' olma yolunda ilerliyor'' dedi. 
     Yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Pamukkale Şarapçılık'ın, ''Nodus Shiraz'' ürünüyle Uluslararası Londra Fuarı'nda aldığı gümüş madalya ödülüne de değinen Tokat, ''Bu ödül, yıllar süren emeğin karşılığıdır. Bağcılığa, teknolojiye yaptığımız yatırımların karşılığıdır. Bu ödül, çok daha büyük ödüllerin habercisidir. Gümüş madalya ödülü alan Nodus Shiraz, kendi bağlarımızda yetişen üzümden üretilen bir markadır'' diye konuştu. 
     Pamukkale Şarapçılık'ın bu yıl ayrıca Fransa, Belçika, İngiltere ve ABD'deki yarışmalarda toplam 16 ödül daha kazandığına işaret eden Tokat, yıllık üretimlerinin 4 milyon litre olduğunu ve bunun yüzde 25'ini AB ülkelerine sattıklarını sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
20.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk Şarapçılığı Avrupa'da Bir Numara Olma Yolunda İlerliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız