Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yağmur 

DİYARBAKIR'DA TOPRAK SUYA DOYDU -SON 80 YILIN EN YAĞIŞLI NİSAN AYINI YAŞAYAN DİYARBAKIR'DA MAYIS AYINDA DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARI DA UZUN YILLAR ORTALAMASINI GEÇTİ -METEOROLOJİ MEYDAN MÜDÜRÜ ALTUNÇ: ''ÇİFTÇİLER DAHA ÖNCE NE ZAMAN YAĞIŞ OLACAK DİYE, ŞİMDİ İSE YAĞIŞ NİYE KESİLMİYOR DİYE ARIYORLAR''

DİYARBAKIR (A.A) - Son 80 yılın en yağışlı nisan ayını yaşayan Diyarbakır'da mayıs ayında düşen yağış miktarı da uzun yıllar ortalamasını geçti. 

     Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürü Yusuf Altunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1931 yılından bu yana yağış ölçümü yapıldığını, bunların kayıt altına alındığını söyledi. 
     Kente nisan ayında düşen yağış miktarının uzun yıllar ortalamasının 68.6 olduğunu, bu yıl nisan ayında ise metrekareye 209 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Altunç, en yüksek yağışın 1950'li yıllarda metrekareye 175 kilogram olarak tespit edildiğini bildirdi. 
     Son 80 yılın en yağışlı nisan ayını yaşayan Diyarbakır'da mayıs ayının da yağışlı geçtiğini ifade eden Altunç, şöyle dedi: 
     ''Mayıs ayında ise şimdiye kadar olan toplam yağış miktarı metrekareye 66 kilogramdır. Mayıs ayının uzun yıllar ortalaması 41.4'tür. Şimdiye kadar yüzde 50 fazlası alınmış bile. Daha bu ay bitmeden uzun yıllar ortalamasının üstünde yağış aldı. Özellikle çiftçilerden çok telefon alıyoruz. Yağış durumunu merak ediyorlar. Çiftçiler daha önce ne zaman yağış olacak diye, şimdi işe yağış niye kesilmiyor diye arıyorlar. Çiftçiler, 'Pamuk ekemedik, artık bu yağış yeterli' diyorlar. Toprak suya doydu. Ancak bugünden itibaren yağışsız bir periyot görünüyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ciddi bir yağış beklentisi yok.'' 
     Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne nisan ayında düşen yağış miktarının son 80 yılda aynı dönemde düşen yağış miktarından daha fazla olduğu, bölgeye düşen yağış miktarının, uzun yıllar nisan ayı yağış ortalamasından 3.5 daha fazla olduğu belirtilmişti. 
     Bu yılın Nisan ayında Şırnak'a 276, Siirt'e 238, Diyarbakır'a 209, Batman'a 193 ve Mardin'e ise 145 kilogram yağış düşmüştü. 

Ekleme Tarihi
20.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Diyarbakır'da Toprak Suya Doydu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız