Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Orta Asya ve Kafkaslar, çekirge istilasına karşı mücadele ediyor. 

Orta Asya ve Kafkaslar, çekirge istilasına karşı mücadele ediyor. Bölge ülkelerin tarım arazilerinin çekirgeler tarafından istila edilebileceğinden korkuluyor. 

 
Tacikistan Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki 100 bin hektar tarım arazisini çekirgelerin istila ettiği belirtildi. 70 bin hektar alanın ilaçlandığı bildirildi. 
 
Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), çekirgelere karşı mücadele amacıyla 5 yıllık program kapsamında söz konusu ülkelere 1, 6 milyon Dolar yardım kararı aldı. FAO aralarında Tacikistan'ın da bulunduğu 10 ülkeye yardım edecek. 
 
FAO başlattığı yardım programıyla 10 ülkedeki 25 milyon hektar araziyi çekirgelere karşı korumayı hedefliyor. Program kapsamında arazilerde çekirgeler karşı kimyasal ilaçlar kullanılacak ve zararlı böceklere karşı yeni teknolojik mücadele yolları araştırılacak. 
 
FAO yardımının ilk bölümü ABD'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından sağlandı. Ayrıca, Rusya, Fransa ve Türkiye gibi ülkelerinde bu projeyi destekledikleri belirtildi. 
 
FAO uzmanı Enni Monar, bir ülkeyi istila eden çekirgelerin komşu ülkelere de sıçrama riski olduğunu belirterek, kapsamlı bir mücadele yapılması gerektiğine dikkat çekti. Tarım arazilerine zarar veren çekirgelerin bir günde 100 kilometre mesafe kat ettiği belirtildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Orta Asya'yı Çekirge Korkusu Sardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız