Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri Ve Önemi. 

 "Beslenme Ve Dengeli Beslenmenin Önemi, Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri Ve Sağlık Açısından Önemi" Konulu Konferans Gerçekleştirildi.

 Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Bahar Dönemi Konferansları çerçevesinde; Nizip ticaret odası konferans salonunda Gaziantep üniversitesi rektör danışmanı prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından, "beslenme ve dengeli beslenmenin önemi, antep fıstığının beslenmedeki yeri ve sağlık açısından önemi" konulu konferans gerçekleştirildi. 

 Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı ve Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. 

 Antep fıstığının beslenmedeki önemine değinen Prof. Dr. Bağcı, insan yaşamı için gerek motivasyon gerekse sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmenin önemli bir unsur olduğunu ifade etti. 

 Prof. Dr. Bağcı, Antep fıstığının iyi bir gıda maddesi olduğunu protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından önemli bir kompozisyona sahip olduğunu belirtti. 

 Prof. Dr. Bağcı, yaptıkları deneysel çalışmalarda günlük kalori ihtiyacının yüzde 20'sinin Antep fıstığından sağlayarak yapılan beslenmelerde, Antep fıstığının kolesterol düzeyini düşürdüğü, HDL kolesterolü yükselttiği kan glikoz düzeyini ise düzenlediğini kaydetti. 

 Konferansın sonunda Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu tarafından, konuşmacı Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı'ya plaket takdim edildi. 

 

 
 
 

 

Ekleme Tarihi
20.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri Ve Önemi.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız