Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Başkan Açıkgöz: Hububatta geçen yıla oranla yüzde 30 artış bekliyoruz 

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, ilkbahar aylarından itibaren ilde devam eden yağmurların ekili alanlara herhangi bir zarar vermediğini, bu yağışlardan dolayı ürünlerde geçen yıla oranla yüzde 30 artış beklediklerini söyledi.
 
    Yağışların ekili alanlara çok faydalı olduğunu, bu yüzden de çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Başkan Açıkgöz, "Geçen yıl ilimize bu kadar yağmur yağmamıştı. Hatta bazı bölgelerimizde zamansız yağışlardan dolayı ekinler başak çıkarmadan yanmıştı. Allah’a şükür şu ana kadar yağan yağmurlardan dolayı ekili alanlarımızda herhangi bir zarar söz konusu değil. Ama Allah korusun, yağışların doluya dönüşmesi halinde o zaman çok büyük zararlar meydana gelir. Zaten çiftçimizin de şu an tek endişesi dolu. İnşallah çiftçimizin emeği zayi olmaz. Kazasız bir şekilde hasadımızı tamamlarız." dedi.
    Tarım ve Köyişleri Bankanlığı'nın bu yıl belirleyeceği hububat fiyatına da değinen Açıkgöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu yıl çiftçilerimiz açısından son derece verimli bir yıl diyebiliriz. Geçen yıla oranla kaliteli ve daha verimli bir yıl olacağına inanıyoruz. Buna paralel olarak çiftçilerimizin merakla beklediği, hükümetimizin vereceği buğday taban fiyatı, umuyoruz ki çiftçilerimizi memnun edecektir. Çünkü çiftçimizin tarlasındaki ürününden başka bir geliri yok. Bir yıl boyunca bu üründen kazanacağı parayla yıllık geçimini temin ediyor. İnanıyorum ki hükümetimizin vereceği fiyat çiftçimizin yüzünü güldürecektir."
    Açıkgöz, yağışlardan dolayı hububat alanlarında kınacık ya da farklı zararlılar görüleceğini belirterek, "Çiftçilerin zaman, zaman arazilerini gezerek kontrol etmesini istiyoruz. Söz konusu zararlılara karşı odamızda her türlü ilaç bulunduruyoruz. Çiftçilerimizi bu yönde hem bilgelendiriyor, hem de ortak mücadelemizi sürdürüyoruz." açıklamasını yaptı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Başkan Açıkgöz: Hububatta geçen yıla oranla yüzde 30 artış bekliyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız