Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Tarım personeline kırsal kalkınma eğitimi verildi. 

Sivas İl Tarım Müdürlüğü tarafından tarım personeline katılım öncesi yardım aracı ve kırsal kalkınma programı tanıtım faaliyetleri konusunda eğitim verildi.

Sivas İl Tarım Müdürlüğü tarafından tarım personeline katılım öncesi yardım aracı ve kırsal kalkınma programı tanıtım faaliyetleri konusunda eğitim verildi.
İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan Süleyman Soylu, tarım müdürlüğü şube müdürleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) il koordinatörlüğü temsilcileri, İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım ve Destekleme Şube personelleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ÇEY Şube Başkanı Erdal Türkmen kırsal kalkınma hakkında bilgiler vererek, "Kırsal Kalkınma, Avrupa Birliği'nin (AB) ortak tarım politikası, kırsal kalkınma politikası ve ilgili politikalarının uygulanması için uyum hazırlıklarını ve politika geliştirilmesini desteklemekte ayrıca, tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Biz bu eğitimde özellikle Tar-gel çalışanların bulunmasını arzuladık. Tar-Gel kapsamında çalışan personellerimiz çiftçilerimizle çok yakın çalıştıkları için onların istek ve sorunlarını daha yakından bilen personellerimizdir. Gerçekleştirilen bu eğitimin bütün katılımcılara faydalı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Süleyman Soylu ise katılımcılara konu hakkında bilgiler verdi. Soylu, "Bu kapsamda, aday ülkeler ve potansiyel aday ülkelere, üyelik yolunda AB standartlarına, politikalarına ve AB müktesebatına uyum çalışmaları konusunda mali destek sağlanacaktır. Bu aracın beş bileşeni vardır ve Türkiye, bir aday ülke olarak katılım öncesi yardım aracının bütün bileşenlerinden yararlanma hakkına sahiptir" diye konuştu.
Program sorulan sorulara cevap verilmesi ile son buldu.

 
 
 
 

 

 

www.medya73.com

Ekleme Tarihi
22.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Tarım personeline kırsal kalkınma eğitimi verildi.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız