Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünya süt günü etkinlikleri çerçevesinde Ankara Damızlık Süt Yetiştiricileri Birliği 15 bin kutu sütü halka dağıtacak.

ANKARA (A.A) - Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği (ADSYB), 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda 15 bin kutu sütü halka dağıtacak. 
     ADSYB'den yapılan açıklamaya göre, bugün akşama kadar sürecek etkinlik kapsamında, palyaçolar gösteri yapacak, çocuklar ise değişik yarışmalara katılabilecek. Etkinlik için parka 2 küçük buzağı da getirildi. Yeni Türkü grubu da bir konser verecek. 
     ADSYB Başkanı Cengizhan Yorulmaz, çok değerli bir gıda olan sütün Türkiye'de yeterince tüketilmediğini, gelişmiş ülkelerde 80-100 litre olan kişi başına yıllık tüketimin Türkiye'de 15-20 litrede kaldığını söyledi. Günde 2 bardak süt içilmesi halinde, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun yüzde 75'inin, fosforun yüzde 60'ının, iyotun yüzde 25'inin, B2 ve B12 vitamin ihtiyacının yüzde 77'sinin karşılanabildiğine işaret eden Yorulmaz, süt tüketiminin artırılması ve tüketicinin bilinçlendirilmesi için bugün çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. 
     Türkiye'de hayvancılık ve süt üretimindeki sorunların çözümü için hayvan ithalatının azaltılmasını isteyen Yorulmaz, ''Milli üretim desteklendiği, üreticilerimizin mağduriyeti önlendiği sürece, kaliteli ve ucuz sütün sağlıklı koşullarda tüketiciye ulaştırılacağı vaadindeyiz. Sağlıklı süt; sağlıklı nesil ve gelecek demektir'' dedi. 

Ekleme Tarihi
22.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: 15 Bin kutu süt dağıtılacak.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız