Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son zamanlarda süt ve süt ürünleri ihraç eden bir ülke konuma geldiğini dile getirdi.

Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Türkiye'de yıllık 12 milyon ton süt üretildiğini belirterek, "Bu sütün dünya devletlerine de pazarlanması gerekiyor" dedi. 
 
Gülsever, "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son zamanlarda süt ve süt ürünleri ihraç eden bir ülke konuma geldiğini dile getirdi. 
 
Türkiye'de yıllık 12 milyon ton süt üretildiğini kaydeden Gülsever, "Bu sütün dünya devletlerine de pazarlanması gerekiyor" dedi. 
 
Gülsever, ülke genelinde olduğu gibi Denizli'de de son yıllarda özellikle süt sığırcılığında "Son yıllarda üretime geçen modern tesislerde, dünya ile rekabet edebilecek tesislerimizde hem ülke ihtiyacı karşıladığı gibi hem de dışarıya artık süt ve mamullerini de satmaya başladık. İlimizden de birçok ülkeye süt ve süt mamulleri pazarlanır duruma geldi" diye konuştu. 
 
Denizli'de üretilen sütlerin, İl Hıfzıssıhha kararı gereği, soğuk zincire dahil edilerek süt toplama merkezlerinde toplandığını dile getiren Gülsever, sütlerin sağımı, toplama merkezlerine en kısa zamanda hemen teslimi ve orada soğutulduktan sonra süt fabrikalarına zamanında intikali konusunda güzel bir alt yapı oluşturulduğunu, bu uygulamanın, Denizli'deki süt kalitesini artırarak üreticilerin komşu illere göre daha fazla gelir elde etmelerini sağladığını söyledi. 
 
Gülsever, kentte süt üretimini yıllık 140 bin tonlardan 500 bin tonun üzerine çıkardıklarını ifade ederek, "Günlük üretimimiz 250 tonlarda iken şu an günlük 1500 ton süt üreten bir il konumuna geldik. Ama ürettiğimiz ürün de kaliteli, yani bakteri, somatik hücre her yönden dünya standartlarında istenen bir düzeye geldi. 
 
Dolayısıyla da sadece ilimizdeki mandıralar değil, Türkiye'de isim yapmış tüm firmalar ilimizden süt alma gayreti içerisindeler. Bu da bizleri mutlu ediyor" dedi. (AA)

Ekleme Tarihi
22.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bu Sütün Dünya Devletlerine De Pazarlanması Gerekiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız