Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ordu Tarım İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, 

"İlimizde ilk olarak 1994 yılında deneme amaçlı olarak başlayan kivi yetiştiriciliği artık yöremizde tam olarak uyum sağlamış ve yoğun olarak üretimi yapılmaktadır" dedi. 
 
Hacıkamiloğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da kivi üretiminin her geçen yıl arttığına söyledi. Kivi üretimi yapılan çiftçilere gerekli desteklemelerin yapıldığını da belirten Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti: 
 
"2010 yılı itibariyle ilimiz genelinde 2 bin 193 dekar alanda kapama bahçe kivi üretimi yapılmaktadır. Kivi meyvesi üretimi 2010 yılında 6 bin 481 ton olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamlarla ilimiz, kivi üretiminde ülke genelinde en önde gelen illerden biri konumundadır. Kivi üretimi yapan üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla da 2010 yılında, İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak bin adet kivi fidanı, 100 bin metre kivi teli, bin adet beton direk dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca ilimizde uygulanmakta olan DOKOP-TARIM Projesi kapsamında da proje köylerindeki üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla bin 100 adet beton direk, bin adet kivi fidanı, 30 bin metre kivi teli ve 20 dekar alanda minispring sulama sistemi dağıtılmıştır. Buradan açıkça görmek gerekir ki, ilimizde ilk olarak 1994 yılında deneme amaçlı olarak başlayan kivi yetiştiriciliği artık yöremizde tam olarak uyum sağlamış ve yoğun olarak üretimi yapılmaktadır. Ordu'da şu anda 12 ilçede yoğun bir şekilde üreticiler fındık ürününün yanı sıra kiviyi de yetiştirmektedir. " 
 
Hacıkamiloğlu, bu yıl kivi üretimin yüzde 5 oranında artmasını beklediklerini sözlerine ekledi. (AA)

Ekleme Tarihi
22.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kivi Karadeniz Bölgesini Sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız