Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dünya Süt Gününde 2 Bin Süt, 200 Kitap Dağıtıldı 

Kayseri’de 21 Mayıs Dünya Süt günü nedeniyle iki ilköğretim okulunda 2 bin adet süt dağıtımı yapıldı. Bir okulda ise okumayı teşvik ettirmek amacıyla öğrencilere sütle birlikte 200 adet kitap verildi. 
 
Kayseri İl Tarım Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Talas Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu tarafından etkinlik düzenlendi. Okulda gerçekleştirilen etkinlikte İl tarım müdürü Adnan Akay, süt hakkında öğrencçilere bilgiler verdi. Sütün önemine dikkat çeken Akay, insanların bebekken başladığı süt tüketimini ömür boyu devam ettirdiğini söyledi. Akay, sütün her yaştaki insanlar için ciddi anlamda beslenme ve bazı hastalıkların oluşmasında engel olduğuna işaret ederek, "İnsan dünyaya geldiği günden itibaren anne sütüyle süt tüketimine başlar. Hayvanlardan elde edilen süt ve bu sütten elde edilen değişik ürünleri ömür boyu tüketiriz. Vücuttaki birçok organımızın gelişmesi, kemik yapısının güçlü olması gibi önemli katkıları vardır. Yaşlandığımız dönemde bile süt tüketimi oluşan kemik erimesi hastalığının önüne geçer. Bu anlamda süt ve süt ürünleri tüketimi bizim için çok önemlidir." dedi. Akay, okuma alışkanlığının kazandırılması adına da süt ile birlikte çocuklara kitap dağıtımı yaptıklarını dile getirdi. 
 
Okul Müdürü İsmet Karaca, okullarının bu tür etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Karaca, okul olarak süt ve süt ürünü içeceklerini daha çok tüketerek, öğrencilerin sağlıklı büyümesine destek vermek amacıyla okul kantinindeki asitli içeceklerin satışını yasakladıklarını ifade etti. İsmet Karaca, öğrencilerin neden bu tür içecekleri tüketmemeleri konusunda da bilgiler verdiklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından okul öğrencilerine süt ve sütle birlikte kitap dağıtımı yapıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dünya Süt Gününde 2 Bin Süt, 200 Kitap Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız