Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, 2011 yılı arı konaklama faaliyetleri kapsamında Gümüşhane il sınırları içerisinde konaklamak isteyen arıcılar için uygun alanların hazırlığının tamamlandığını söyledi.
Irkın, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin sahip olduğu beşyüz metreden, üç bin metre rakıma kadar uzanan değişken topoğrafyası ve güney-doğusundaki karasal iklim, kuzeyindeki Karadeniz iklimi arasında kalmasının, mikro düzeyde flora açısından çok zengin birçok vadi ve havzanın oluşmasına sebep olduğunu belirtti.
Arıcılık açısından da zengin bitki florası ile çok uygun bir yapı arz ettiğini ifade eden Irkın, "Özellikle gezginci arıcılık yapan ilimiz arıcıları ve konaklamak üzere diğer illerden Gümüşhane'ye gelen arıcılar, içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle yoğun bir arıcılık hareket ve faaliyeti göstermektedirler. Gümüşhane'ye arı nakleden arıcılarımızın desteklemeye esas tespit ve diğer uygulamalarda mağdur olmamaları için veteriner sağlık raporunu aldıkları tarihten itibaren bir hafta içerisinde Tarım İl Müdürlüğümüze başvurarak konaklama izinlerini almaları gerekmektedir" dedi. (AA) |