Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Toç Bir-Sen 10. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 

 Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) kuruluşunun 10. yıldönümünü kutluyor.

Toç Bir-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Ramazan Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarım ve orman hizmet kolunun yetkili sendikası olan Toç Bir-Sen'in, kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Doğan, sendikalarının başta tarım, orman ve çevre çalışanları olmak üzere bütün çalışanlara karşı en üst düzeyde sorumluluk taşıdığını belirtti. Doğan, şunları kaydetti: 
"Sendikamız 74 milyonun derdini dert edinmekte. Bu ülkeye olan sevda ve medeniyet değerlerimize olan bağlılıktır ki kolay-zor, yağmur-çamur, sıcak-soğuk, gece-gündüz demeden, ülkemizin her karış toprağında, binlerce mensubumuzla koşturmaktayız. Bu fedakar koşturmalardır ki onuncu onur yılımızda hizmet kolu çalışanlarımızın yarıdan fazlası sendikamız üyesi olmuş, 25 bin 500'leri geçen Toç Bir-Sen ailesi olarak; kararlı, ilkeli, sorumlu sendikacılık anlayışımızdan asla taviz vermedik. Daima demokrasi, insan hakları ve emekten yana taraf olduk. Her zaman kısa süreli kolay çözümler yerine, zor olsa da kalıcı çözümleri tercih ettik."
Doğan, Türkiye'nin 12 Haziran'da genel seçime gideceğine vurgu yaparak, "Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak, bütün siyasi partilerden ve seçim sonrası oluşacak Meclis'ten beklentimiz; katılımcılığı, demokrasiyi, özgürlükleri önceleyen, insanı merkeze alan, memurlara grevli toplu sözleşme hakkını veren, siyaset yasaklarını kaldıran, sivil ve ana şefkatine sahip anayasanın oluşturulmasıdır." ifadelerini kullandı. Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"12 Eylül 2010 referandumu ile yapılan Anayasa değişikliği ikincil mevzuatı taleplerimize uygun bir şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır. Memurlara verilen toplu sözleşme hakkı ile 2011 yılında ilk kez bağıtlanacak olan kamu görevlileri toplu sözleşmelerini 2011 yılının Türkiye ve dünya gerçekliliğine uygun ülkemizin gelir dağılımındaki adaletsizliğini giderecek önemli bir sosyal fırsat olarak görüp, gayri safi milli hasılamıza paralel kamu çalışanlarımızın reel gelirlerini artıracak, satın alma güçlerini geliştirecek, efektif taleplerini yükseltecek, böylece piyasalardaki talebi artıracak, krizleri çözecek, ekonomiyi canlandıracak önemli bir araç olarak görülmelidir. İyi bilinmelidir ki memurların sefaleti kimseye refah getirmeyecek, memurların üzüntüsü hiç kimseyi mutlu etmeyecektir." (CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Toç Bir-Sen 10. kuruluş yıldönümünü kutluyor.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız