Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanlığı ve Hazine Müşteşarlığı'nın verdiği olumlu görüşlerin ardından Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinin de dahil olduğu fındık desteklemeleri ödenmeye başlandı.

Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları tamamlayarak, ödeme icmallerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ulaştırdı. Bugün fındık desteklemesi ödemeleri başladı. Doğanyurt ilçesinde bin 156 çiftçiye toplam 14 bin 118 da alanda 2 milyon 117 bin TL destekleme ödemesinin yapılacağı öğrenildi.

27 Ekim 2009 tarih 27389 Sayılı Resmi Gazete’de fındık ekimi yapılacak yerler hakkında Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanmış, kararda Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerimiz yer aldığı halde, Doğanyurt ilçemiz yer almamıştı.

AK Parti milletvekillerinin girişimleri sonucu Tarım Bakanlığı ve Hazine Müşteşarlığı destek için olumlu görüş verdi. Doğanyurt'un hakettiği fındık desteklemesini Resmi Gazete’nin 24 Şubat 2011 tarihli sayısında yayınlanarak 1 Haziran 2010 tarihinden geçerli olmak üzere destekleme ödemelerinin yapılmasına Bakanlar Kurulu tarafından karar verildi. Bu tarihten itibaren Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayara, ödeme icmallerini Tarım Bakanlığına ulaştırdı. Dün fındık desteklemesi ödemeleri başladı. Böylelikle Doğanyurt'ta 1 bin 156 çiftçiye toplam 14 bin 118 da alanda 2 milyon 117 bin TL destekleme ödemesi yapıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Doğanyurt çiftçisine 2,1 milyon TL fındık desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız