Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancılık izin belgesi sınavı 

AYDIN (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca 9 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan “Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi” sınavı başvuruları 25 Ağustos’ta sona eriyor.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esaslar, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmeliğin 6. maddesinde” belirtilmektedir.
İlgili yönetmelik gereği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığınca yılda bir kez yapılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Yönetmelikte bahsi geçen sınavla ilgili olarak Milli Eğitim bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 09 Ekim 2011 tarihinde Ankara’da yapılması kararlaştırılmıştır.
Bu nedenle, 09 Ekim 2011 tarihinde Ankara da yapılacak olan Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi sınavına girecek kişilerin aşağıda belirtilen evraklarla birlikte İl Tarım Müdürlüğümüze 25 Ağustos 2011 tarihi mesai bitimine kadar şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Söz konusu sınav hakkında geniş bilgi almak için İl Tarım Müdürlüğümüz, Bitki Koruma Şube Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.
” denildi.

Ekleme Tarihi
24.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancılık izin belgesi sınavı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız