Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 ANKARA (A.A) - Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nin (TSÜAB), tohumculuk sektörünü tanıtım için oluşturduğu Tohum Tanıtım Grubu, tohumluk tanıtımını ilköğretim öğrencilerinden başlayarak yapıyor. 


     Bu kapsamda ikinci tanıtım faaliyeti, Yenimahalle'de bulunan Abdi İpekçi İlköğretim Okulu'nda yapıldı. TSÜAB Yönetim Kurulu üyeleri ve TEMA Vakfı'nın temsilcileri, ilköğretim öğrencilerine içinde salatalık, domates ve kavun tohumluğu saklı olan, ''doğa dostu'' malzemelerden üretilen kalemler ve saksılar dağıttı. TSÜAB uzmanı Gonca Öztekin de çocuklara, tohumlukların nasıl dikileceğini ve bakımını, uygulamalı olarak gösterdi. 
     Öztekin, çocuklardan, tohumdan yetiştirdikleri bitkiler ile fotoğraflarını çekip birliğe göndermelerini isterken, bu fotoğrafların birlik sitesinde yayımlanacağını söyledi. 
     TSÜAB Tanıtım Grubu, tanıtım faaliyeti kapsamında 5 bin öğrenciye ulaşmayı planlıyor. 
     
     -LİNK'İN TOHUMLA İMTİHANI 
     
     TSÜAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Gençer, tohumluk dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tohumluk sektörünün çok geliştiğini ve yüzbinlerce ton tohum ürettiklerini, ihracat yaptıklarını anlatırken, çocukların her birini artık, ''tohumluk tanıtım grubunun bir üyesi olarak gördüklerini söyledi. 
     Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk de törende yaptığı konuşmada, kaliteli tohumun tek başına üretimi yüzde 30 artırdığını belirtirken, çocuklara ''Link'in tohumla sınavı'' adlı bir ilgili şu öyküyü anlattı: 
     ''Uzak bir ülkede bir hükümdar varmış. Kendisinden sonra yönetime geçecek kişiyi belirlemek üzere bir yarışma düzenlemiş. Yarışmaya katılanlara birer avuç değişik bitkilerin tohumlarını dağıtmış. Bir yıl sonra tohumlardan yetiştirdikleri ürünleri getirmelerini istemiş. En iyi ürünü getiren kral seçilecekmiş. Bir yıl sonra tohumları alanlar, ellerinde çeşit çeşit ürünle hükümdarın karşısına geçmişler. En güzel ürünü kendilerinin yetiştirdiğini söylüyorlarmış. Yalnız Link adlı delikanlı, boş bir saksı ile gelmiş. Çok üzgün ve mahcup bir şekilde bir kenarda beklemiş. Hükümdar, getirilen ürünleri inceledikten sonra mahcup bir şekilde arkada duran Link'in yanına gitmiş. (Benden sonra bu ülkeyi Link yönetecek) demiş. Çünkü, meğerse hükümdar herkese haşlanmış, canlılığını yitirmiş tohum dağıtmış. Çoğalma yeteneği olmayan bu tohumlar nedeniyle başarısızlığa uğrayanların dürüst davranıp davranmayacağını ve bu başarısızlıklarını dile getirip getirme cesaretinin olup olmadığını görmek istemiş. Dürüstlük ve cesareti ile Link bu sınavı kazanıp hükümdar olmuş.'' 
     Genel Müdür Yardımcısı Şentürk, çocuklara, dürüst ve cesaretli olmaları tavsiyesinde bulunurken, ''Tohumluk hayatın devamı açısından çok önemli. Kaliteli tohumluklar kullanıp doğru ve dürüst üretim yaparsak, dünyada ne açlık ne yoksulluk kalır. Dünyada 45 milyar dolarlık tohumluk üretiliyor. Biz de tohumluk üretiminde artık önemli bir ülkeyiz'' dedi. 
     Konuşmalardan sonra çocuklara saksı ve içinde tohum olan kalemler dağıtıldı. 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Tohum tanıtım grubu, ilköğretim öğrencilerini tohumla tanıştırdı.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız