Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
	ÇETKODER: Ekmek neden halen ambalajda değil 

 Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ekmeğin hijyenik koşullarda yapılmadığını ifade ederek, “Ekmek neden ambalajda satılmıyor.” diye sordu.

 

    Bir grup çevre ve tüketici gönüllüsü ile ÇETKODER Genel Merkez binası önünde toplanan üyeler, artan salgın enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere çok sayıda hastalığın sebebinin hijyene dikkat edilmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
    ÇETKODER üyeleri adına dernek genel merkezi önünde açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Göktaş, “Tüm tüketici vatandaşlarımız sağlıksız koşullarda üretilen ekmeklerin nasıl tükettiğimizi bilmeden tüketiyorlar. Ekmek üretim yerleri ve imalathaneleri hijyenik koşulları taşımadığı gibi, bunların denetim ve gözetimini yapacak olan resmi kurumlarda gereği gibi çalışmıyorlar. Böyle olunca da halkımıza gramajından çalınan, içinde kimyasal beyazlatıcı olan, katkı maddeli ekmekler üretilip sunuluyor. Halkın genel sağlığı ile oynayanlara dur diyecek yetkili makamlar arıyoruz.” diye konuştu.
 
    EKMEK AMBALAJA NEDEN GİRMİYOR?
 
    Ekmeğin, dar gelirlilerin karnını doyurmak için başvurduğu en önemli ve temel gıda maddesi olduğunu vurgulayan Göktaş, "Her tür uyarı ve ikaza rağmen bu hususta kanun ve yönetmelikler olmasına rağmen halen ekmek ambalaja girmemiştir. Yaz ayları gelmiş. Aşırı sıcaklar artacak. Terleyecekler. Elleri ile kırk çeşit yere dokunacaklar, burnunu, sümüğünü silecekler, terini silecekler sonra gelip markette ve bakkaldaki ekmeği tek tek elleyerek kontrol edip alacaklar. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu çağdışı uygulamanın artık son bulması lazım. Ekmek doğrudan tükettiğimiz bir gıda maddesi. Aldığımız bir sebze veya meyve gibi musluk altında yıkayarak yemiyoruz. Direk raftan alıp tüketiyoruz. Bu hususta tüm tüketici vatandaşlarımız adına yetkililerden çok acil yaptırım ve uygulama istiyoruz.” ifadesini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ÇETKODER: Ekmek neden halen ambalajda değil




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız