Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dünya Meyve Suyu Günü Sokak Festivali İle Kutlanacak 

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) öncülüğünde, ilk kez geçen yıl ilan edilen ve tüm dünyada da kutlanmaya başlanan “Dünya Meyve Suyu Günü”, İstanbul’da düzenlenecek büyük bir sokak festivali ile 29 Mayıs Pazar günü, 10.00 – 17.30 saatleri arasında kutlanacak. 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan etkinlik, Caddebostan - Şaşkınbakkal sahil yolunda kurulacak oyun alanında gerçekleşecek. Gençlerin ve ailelerin festival aktivitelerinden birlikte faydalanabileceği halka açık etkinlikte, meyve suyu firmaları da ürünlerini halka ikram edecek. Etkinlik çerçevesinde grafiti çizimleri, ‘free style’ dans şovları, kurulacak özel parkurda kaykay ve sokak akrobatları gösterilerinin yanı sıra çocuklara özel elişi atölyeleri de yer alacak. 
 
MEYED’in girişimi, Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Birliği’nin çağrısıyla Dünya Meyve Suyu Günü kutlamalarına Rusya, Avusturya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinin de katılacağı bildirildi. 
 
‘En Güzel Resmi Sen Yap’ yarışması 
 
Etkinliğe aileleri ile birlikte katılan çocuklara özel yoga seanslarının yapılacağı gün boyunca, çeşitli elişi atölyeleri de düzenlenecek. Çocuklar bir yanda, kendilerine verilen malzemelerle meyve suyu kahramanlarını yaratmaya çalışırken, diğer yanda da Meyve Adam’ın Facebook sayfası üzerinden yıl boyunca sürecek resim yarışmasına katılma imkânı bulacaklar. Etkinlik günü boyunca, katılımcı çocuklardan meyve suyu içen bir canlı çizmeleri istenecek. Çocukların hayal güçlerini kullanacakları bu atölyeden sonra resimlerin fotoğrafları çekilerek Meyve Adam’ın Facebook sayfasına yüklenecek. Böylece çocuklar, Aralık ayında sona erecek bir oyuna dahil olmuş olacaklar. Yarışma sonunda ise sürpriz bir ödül çocukları bekliyor olacak.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dünya Meyve Suyu Günü Sokak Festivali İle Kutlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız