Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MAYIS YAĞMURLARI PAMUK ÜRETİCİSİNİ ÜZDÜ -ANTBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ ATİLA DİNİZ: ''PAMUK EKİMİ GEÇ YAPILDIĞI İÇİN ÜRETİM REKOLTESİNDE DÜŞÜŞ OLABİLİR''
ANTALYA (A.A) - Antalya'da Mayıs ayının yağışlı geçmesi nedeniyle üreticinin pamuk ekimine geç başladığı bildirildi.
     Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Atila Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsim koşullarının uygun gitmesi halinde her yıl nisan ayı ortalarından mayıs ayının ortalarına kadar üreticilerin pamuk ekimi yaptığını anımsattı.
     Ancak, bu yıl Nisan ve Mayıs ayında havaların yağışlı gitmesi nedeniyle pamuk ekiminin geciktiğini belirten Diniz, rekolte tahminlerinde düşüş yaşanabileceğini bildirdi. Diniz, şunları kaydetti:
     ''Bu sezon pamuk ekiminde bir sıkıntı oldu. Nisan ve Mayıs aylarındaki yağışlardan dolayı pamuk ekiminde geç kalındı. Üretici, havaların ısınmasıyla pamuk ekmeye başladı. Son bir haftadır yoğun pamuk ekimi var. Normal şartlarda nisan ve mayıs ortalarında pamuk ekimi yapılırdı. Mayıs ayı sürekli yağışlı geçti. Şu anda yoğun şekilde ekim yapılıyor. Ancak meteoroloji, Antalya bölgesinde yağış bekliyor. Bu da üreticiyi düşündürüyor. Normal üretim sezonunda bugünlerde ne kadar alanda üretim yapıldığını belirliyor ve rekolteyi tahmin edebiliyorduk. Üretim geç başladığı için rekolteyi tahmin edemiyoruz. Pamuk ekimi geç yapıldığı için üretim rekoltesinde düşüş olabilir.''
     Pamuk ekiminin haziran ayının ilk haftasında da gerçekleşse eylül ve ekim aylarına yetişebileceğini anlatan Diniz, ''Normal koşullarda bu sezon 80-100 bin dekar alanda 35-40 bin ton pamuk rekoltesi bekliyorduk. Ancak Haziran ortalarında rekolteyi tahmin edebileceğiz. Ama son yağışlardan sonra üretimde bir miktar düşüş olacağını düşünüyoruz'' dedi. 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
1 1


Link: Mayıs yağmurları pamuk üreticisini üzdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız