Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, besili sığırlara hayvan başı 300 TL. destekleme verileceğini söyledi.
 
Destekleme başvurularının başladığını kaydeden Çağlar, destekleme alabilmek için müracaatçının besi süresini işletmesinde tamamlamış olmadı gerektiğini belirtti.
Çağlar, “Türkvet’e kayıtlı erkek sığırlarını (manda dahil), Tarım ve Köyişleri Bakanlığından çalışma izni almış mezbaha ve kombinalarda kestiren üreticilere Ulusal Kırmızı Et Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla hayvan başına destekleme ödemesi yapılacaktır." dedi.
Çağlar şu açıklamalarda bulundu: "Desteklenecek besi sığırlarının kesim tarihi itibari ile işletmesinde en az 3 ay kalmış, karkas ağırlığı en az 190 kg olan ve kesimi 01.01.2011–01.07.2011 tarihleri arasında Bakanlıktan ruhsatlı mezbaha ve kombinalarda yapılan erkek sığırlara hayvan başı 300 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden faydalanmak isteyen yetiştiriciler dilekçe ekinde fatura veya müstahsil makbuzu, hayvanlarının pasaportu, menşei şahadetname veya yurtiçi hayvan sevk raporu, hayvanlarının kesildiğine dair kesim belgesi ve pasaportu ile 31.07.2011 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuracaklardır. Bakanlığımız birçok tarımsal ürüne destekleme ödemesi yapmaktadır. Gerekli işlemleri yaptırarak başvuruda bulunan üreticilerimiz aldıkları desteklemelerle girdi maliyetlerinin bir kısmını düşürmekte bu da üretimi teşvik etmektedir.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Osmaniye'de besili sığırlara destek verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız