Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hasip Gençer_Doruk Group Yonetim Kurulu Baskani 

Doruk Group Holding, tarım, katkı ve unlu mamül grupları altında faaliyet gösteren şirketleri ile 2011 yılında 1 milyar TL, 2020 yılında 5 milyar Dolar ciro hedeflediğini açıkladı Doruk Group Holding, tarım, katkı ve unlu mamul grupları altında faaliyet gösteren şirketleri ile 2011 yılında 1 milyar TL, 2020 yılında 5 milyar Dolar ciro hedeflediğini açıkladı. 2011 ve 2020 hedeflerini bir basın toplantısı ile açıklayan Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, unlu mamuller pazarı hakkında bilgiler verdi.

 
Doruk Group Holding, tarım, katkı ve unlu mamül grupları altında faaliyet gösteren şirketleri ile 2011 yılında 1 milyar TL, 2020 yılında 5 milyar Dolar ciro hedeflediğini açıkladı Doruk Group Holding, tarım, katkı ve unlu mamul grupları altında faaliyet gösteren şirketleri ile 2011 yılında 1 milyar TL, 2020 yılında 5 milyar Dolar ciro hedeflediğini açıkladı.
 
2011 ve 2020 hedeflerini bir basın toplantısı ile açıklayan Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, unlu mamuller pazarı hakkında bilgiler verdi. Gençer, bir kişinin günlük kalori gereksinimlerinin yüzde 48'ini unlu mamullerden karşıladığını söyledi. Son 10 yılda gıda talebi yüzde 20 artarken, gıda üretiminin sadece yüzde 8 arttığını belirten Gençer, 2050 yılında oluşacak dünya nüfusunun, gıda gereksiniminin mevcut gıda üretiminin iki kat artması sonucu karşılanabileceğine işaret etti. 
 
-GELECEK ON YILDA FAALİYETLERİ, DOĞU AVRUPA, ORTADOĞU, ASYA, AFRİKA'YI KAPSAYACAK- 
 
Doruk Grubu'nun ise buğdayın, tohumdan sofraya kadar geçirdiği her aşamayı bir değer zinciri olarak gördüğünü ve kendilerinin de bu değer zincirinin her halkasında yer aldıklarını belirten Gençer, 35 ülkeye un, 100 ülkeye maya ihracatı gerçekleştirdiklerinden bahsederek, "Gelecek on yılda ulusal üretim ve uluslararası ticaret yapan Grubumuzu, global üretim ve ticaret faaliyetlerinde bulunan bir yapıya kavuşturacağız" dedi. Gelecek on yılda faaliyet alanlarının Karadeniz merkezli, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika'yı kapsayacağını belirten Gençer, "Özellikle Karadeniz, buğday havzasının merkezinde yer almaktan kaynaklanan konuma sahip. Hammaddeye yakınlık ve lojistik avantajımızla hedeflediğimiz pazarlarda yerel operasyonlar ile varlığımız güçlendireceğiz" dedi. 
 
 
 
-GRUP, ÜÇ STRATEJİK İŞ BİRİMİNDE YAPILANDI- 
 
Bu hedefler doğrultusunda Doruk Group Holding'in, buğday değer zincirinin farklı aşamalarını oluşturan üç stratejik iş birimi şeklinde yapılandığını belirten Gençer, bu iş birimlerini Doruk Tarım Holding, Doruk Una Değer Katma Holding ve Doruk Unlu Mamuller Grubu olarak sıraladı. Doruk Tarım Holding'in, toplam 1 milyon ton buğday iş hacminin yanı sıra, 25 bin tonluk üretimi ile Türkiye'nin en büyük özel sektör sertifikalı tohum üreticisi olduğunu belirten Gençer, bu şirketin 2011 yılını 350 milyon TL ciro ile kapatmayı hedeflerken, 2020 yılında 2. 4 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmayı öngördüğünü açıkladı. 
 
Doruk Una Değer Katma Holding'in ise sadece maya ürünleri ile 100 ülkeye özel ve markalı ihracat yaparken, un ihracatında ise 35 ülkeye yayılan operasyonları ile toplam dünya un ticaretinin yüzde 2'sini gerçekleştirdiğini dile getiren Gençer, holdingin, Afrika, Orta Doğu, Asya ve Doğu Avrupa pazarlarında da büyümeyi hedeflediğini, 2011 yıl sonunda ise 430 milyon TL olarak öngörülen cironun, 2020'de 1 milyar 250 milyon dolara ulaşmasının beklendiğini bildirdi. 
 
-2011 HEDEF 1 MİLYAR TL CİRO- 
 
Doruk Unlu Mamuller Grubu'nun ise paketli ekmek ve üçüncü nesil fırıncılık operasyonlarında 2011 yılını 220 milyon TL ile kapatmayı öngördüğünü belirten Gençer, bu grubun 2020 ciro hedefinin ise 1 milyar 450 milyon Dolar olduğuna işaret ederek, "Doruk Group Holding çatısı altındaki şirketlerimizin toplam büyüklüğü, 2011 yılında 1 milyar TL'yi aşacaktır. 2020 yılında 5 milyar Dolar büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Doruk Group Holding, 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız