Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlyas Çolak, "Projeyle tüm arı kolonileri ve arıcılar kayıt altına alınacak" dedi. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Arıcılık Kayıt Sistemi Projesi'nin Sinop'ta da sağlıklı bir şekilde devam ettiğini söyledi. 
Proje kapsamında kentte üretim yapan arıcılara ait kovanlarının plakalandırılacağını ifade eden Çolak, proje kapsamında 20 bin plakadan 18 bininin üreticilere dağıtıldığını belirtti. 
Projenin iki aşamada yürütüleceğini vurgulayan Çolak, ilk olarak kovan varlığının doğru şekilde kayıt altına alınması, daha sonra ise en ücra köşede üretilen bir kovandaki balın dahi sofradan üretime izlenebilirliğinin mümkün kılınmasının sağlanması olduğunun altını çizdi. 
Çolak, şunları kaydetti: 
"Projede amaçlanan kovanları barkod sistemi taşıyan plakalarla tanımlamak, merkezi kayıt sistemi kurularak, tanımlanan arıcı ve kovanları sisteme kayıt edip veri tabanını oluşturmaktır. Kovandan sofraya kadar bal ve arı ürünlerini takip etmek, ülkemiz insanının bal ihtiyacını iç üretimden sağlıklı, güvenli ve düşük maliyetle temin ederek, üretici ve tüketici memnuniyetini sağlanmaktır. Projede, yurt çapındaki tüm arı kolonileri ve arıcılar kayıt altına alınacaktır. " 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Arıcılık Kayıt Sistemi Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız