Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Konya IcerikbannerUrl

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de ilk olarak Konya'da kurulacak Organize Hayvancılık Bölgesi'nde 18 bin 250 büyükbaş, 9 bin küçükbaş hayvanın yetişeceğini belirtti. Davutoğlu, yaklaşık 200 milyon liralık yatırım alanının oluşacağını duyurdu.

Organize Hayvancılık Bölgesi için yatırım taahhüdünde bulunan 9 firmanın temsilcileriyle biraraya gelen Davutoğlu, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, şehirde tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi konusunda önemli bir projeyi ele aldıklarını dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye ekonomisinin büyük hedeflere doğru ilerlerken Konya gibi bir merkezin de bu gelişimde önemli bir paya sahip olacağını kaydetti.
Tarım ve hayvancılığın yanı sıra enerji, ulaştırma, kültür, turizm ile diğer tüm sektörlerin birlikte geliştirilmesinin gerekliliği üzerinde duran Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Konya'nın yatırım bakımından önemli bir talihi söz konusu. Çünkü önemli iş adamlarımız var. Yaptığımız faaliyetler neticesinde 21 milyon metrekarelik bölge bu faaliyet için tahsis edildi. Tahsis işlemleri tamamlandı ve daha önce bu konuda faaliyet yapmayı taahhüt eden ve bu projeye katılacağını deklare eden dokuz firmamızla biraraya geldik. Bu tahsis sonrasında atılacak adımları kendi aralarındaki koordinasyonu, yerel yönetimlerle ilgili koordinasyonu ve merkezi hükümet olarak bizim yapacaklarımızı ele aldık." 
 
Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projesi tamamlandığında burada 18 bin 250 büyükbaş ve 9 bin küçükbaş hayvan yetişeceği bilgisini veren Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırım alanı oluşacak. Bu tabii önemli ve diğer projelere ışık tutacak bir girişim.'' dedi.
Davutoğlu, Konya temasları dahilinde daha sonra Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki esnafları tek tek gezerek, sohbet etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Konya'ya 200 milyon liralık organize hayvancılık bölgesi geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız