Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
avustralya süt 

 Süt ürünleri konusunda Avustralya’nın en büyük müşterisi olan Japonya, geçtiğimiz yıl bu ülkeden 459 milyon dolarlık süt ürünü satın aldı. Ayrıca Avustralya’dan Çin, Singapur, Endonezya ve Malezya gibi ülkeler de süt ithal etmekte.

On yıllık bir kuraklığın ardından son bir yıldır yağışların artması Avustralya’da özellikle geçtiğimiz Ocak ve Şubat aylarında büyük sellere neden oldu. Ancak yağışların özellikle süt üreticisi çiftçileri çok memnun ettiği belirtildi. Avustralya Süt Endüstrisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, özellikle Victoria Bölgesinde süt üreticilerinin son on yılın en karlı verimli dönemini yaşadığını açıkladı. Yağışlarla otlak ve meraları ciddin şekilde verimli hale getirdiği belirten raporda, hayvanların ot probleminin ortadan kalktığını belirtti. Açıklamada, Victoria’da üretilen sütün yaklaşık yüzde 70’lik kısmının Japonya’ya ihraç edildiği belirtildi. Uzun yıllardan bu yana ilk defa et ve süt ürünlerinin geleceğine ümitle bakıldığını, artan iç ve dış taleplere göre geleceğe çiftçilerin mevcut kapasitelerini genişletmek için bir takım arayışlara girildiği ifade edildi. Son 20 yıldan bu yana Avustralya’da üretilen özellikle süt miktarı ülke içindeki ihtiyacın çok üzerinde. Bu nedenle üretimin yüzde 60 arasındaki bir oranla dışarıya ihraç ediliyor. Süt ürünlerinin ihracatının yüzde 40’lara kadar düşmesinin nedeni ise son 10 yıldan bu yana yaşanan kuraklık ve tabi felaketler nedeniyle olduğu belirtiliyor. Hali hazırda Yeni Zelanda tek başına dünya ülkelerinin süt ihtiyacının yüzde 35’lik kısmını karşılıyor. Avustralya ise yüzde 10’luk kısmını karşılamakta. Bu arada Amerika da dünyada ihraç edilen sütünün yüzde 7’sini üretiyor. Süt ürünleri konusunda Avustralya’nın en büyük müşterisi olan Japonya geçtiğimiz 2010 senesinde 459 milyon dolarlık süt ürünü satın aldığını kaydedildi. 
    Ayrıca Avustralya’dan Çin, Singapur, Endonezya ve Malezya gibi ülkeler de süt ithal etmekte. Bu arada Avustralya iç piyasasında özellikle Coles ve Woolworths gibi süper marketler, süt fiyatlarında indirime giderek büyük bir savaş başlattı. Litresi 1 dolara düşen süte olan talep arttı. Ancak üreticiler bu söz konusu bazı belirsizliklerden dolayı (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Avustralya süt üreticileri, altın çağını yaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız