Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için Ankara’nın Polatlı ilçesinde traktörlü eylem yaptı.
 
    Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı Tarım Komisyonu tarafından düzenlenen eylem, Polatlı Ticaret Borsası önünden başladı. Yaklaşık 45 traktörlü çiftçi ve partililer Cumhuriyet Meydanı'na kadar traktör yürüyüşü yaptı. Daha sonra meydanda miting düzenledi. Mitinge CHP Ankara birinci bölge milletvekili adayları Bülent Kuşoğlu, İlyas Güven Eroğlu, Engin Balım, Ankara ikinci bölge milletvekili adayı Gökhan Günaydın, CHP Polatlı İlçe Başkanı İhsan Şıracı ve partililer katıldı.
    Mitingde, ülkedeki akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken partililer, dünya piyasalarında mazotun litre fiyatının bayi karı dahil 1,5 lira satıldığını, Türkiye'de ise bu rakamın 3,5 lira olduğunu, iktidara geldiklerinde mazotu 1,5 liraya indireceklerini belirtti.
    CHP Parti Meclisi Üyesi, Ankara İkinci Bölge Milletvekili Adayı, Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Gökhan Günaydın, basın bildirisini okudu. Günaydın, “Bütün dünyada kendine yeten 7 ülkeden birisi olan Türkiye’yi karnını doyurmak için namerde muhtaç ettiler. Seyirci kalacak mıyız buna? Onun için diyoruz ki mazot 1,5 lira olacak. Bir buçuk lira olacak deyince fiyatına 2 lira katarak hayatından bezdirenler yapamazlar diyorlar. Mazotun fiyatı dünya piyasalarında belirleniyor, kimse 1,5 liraya mazot veremez diyorlar. Söz veriyoruz, CHP iktidarı kurulduğu gün mazot 1,5 lira olacak. Mazotun maliyeti bayi karı dahil sadece 1,5 lira, niye bunlar mazotu 3lira 65 kuruşa satıyorlar? Pırlanta satandan almadıkları vergiyi köylüden alıyorlar.” dedi.
    Traktörlü eylem öncesi Polatlı Ticaret Borsası hareket noktasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Bülent Kuşoğlu, son 9 yıl içerisinde bu iktidar döneminde en fazla yıpranan toplum kesiminin çiftçiler, esnaf ve emekliler olduğunu söyledi. Kuşoğlu, “Çiftçilerle ilgili bir yürüyüş düzenliyoruz. Bununla tarımın başkenti olan Polatlı’nın sorunlarına, çiftçinin ve bölgenin sıkıntılarına dikkat çekmek istiyoruz. Bugün Türk çiftçisi, Ankara çiftçisi çok büyük sıkıntılar içerisindedir. Ve dün açıklanan Ankara’nın çılgın projeleri içerisinde, Ankara gibi bir tarım kenti, tarımın başkentinde tek bir tarım projesinin olmamasını da kınıyorum. Çok büyük bir ayıptır bu. Böyle hayali bir zihniyetle projeler hazırlaması çok üzüntü verici. Çiftçiye yönelik maalesef hiçbir şey yok. Biz burada bugün Türkiye’nin tarım gerçeğini göstereceğiz.” diye konuştu.
    Eyleme traktörleri ile katılan çiftçiler ise mazot fiyatlarının çok yüksek olmasından yakındı.

Ekleme Tarihi
26.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: CHP, Polatlı’da traktörlü eylem yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız