Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

- İZMİR TİCARET BORSASI BAŞKAN YARDIMCISI VE ULUSAL PAMUK KONSEYİ BAŞKANI BARIŞ KOCAGÖZ, FİYATIN HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI KİLOGRAM BAŞINA 42 KURUŞLUK DESTEKLE BİRLEŞMESİ SONUCU, EKİM ALANLARININ GENİŞLEMEYE BAŞLADIĞINI, BUNDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUKLARINI SÖYLEDİ 
 
İZMİR (İHA) - İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, pamuk fiyatlarının hükümetin açıkladığı kilogram başına 42 kuruşluk destekle birleşmesi sonucu, ekim alanlarının genişlemeye başladığını, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Ürün destekleme bedellerini 7 Nisan'da açıklayan hükümetin, önce pamukta destek primini hasat sonrası açıklama eğiliminde olduğunu, ancak sonra sektörün talebine kulak vererek primleri bu ay açıkladığını belirten Kocagöz, "Memnuniyetle izliyoruz ki, çiftçimiz beyaz altın olarak gördüğü pamuğu yeniden gözdelerinden biri yaptı. Bu yıl pamuk ekim alanının yüzde 50 civarında büyümesini bekliyoruz. Tarım Bakanlığı, sektör için önemli bir refleks göstererek primi erken açıkladı. 42 kuruşluk prim, üç yıldır değişmese de çiftçi için önemli. Pamuğa verilen bu desteğin artarak sürmesi halinde bütün Türkiye kazanır" dedi.
 
2010 yılının Ocak ayında 2.5 lira civarında olan pamuk fiyatlarının bu yıl Nisan ayında 7 liraya dayandığını söyleyen Barış Kocagöz, şöyle konuştu: "Ancak, bir süredir uluslar arası spekülatif hareketlerin etkisiyle fiyatlarda bir düzeltme yaşanıyor. Şu an 5 liraya kadar inen pamuk fiyatlarının bu yıl dalgalı bir seyir izleyeceği görülüyor. Ancak, üretimde direnenlerin orta ve uzun vadede kesinlikle kazanacağını düşünüyorum." 

Ekleme Tarihi
27.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamuk fiyatları cazip oranda seyir ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız