Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Yeni hasat döneminin başlamasıyla birlikte ilk mahsuller de satışa çıkmaya başladı. Gaziantep Ticaret Borsa’sında sezonun ilk tarım mahsulü mercimek satıldı.


Oğuzeli’nin Barak Ovası’nda bulunan Aslanlı köyü çiftçilerinden Mustafa Erdoğan tarafından yetiştirilen mercimek, esnaf Ahmet Kaya aracılığı ile satın alındı. Akmer Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti.’nin Müdürü Mehmet Aksoy, 10 ton yeni mahsul mercimek alımı gerçekleştirdiklerini ve kilogram başına 1,080 TL ödediklerini bildirdi.
Bu arada Cuma günü 0,509 TL’den alıcı bulan yeni mahsul arpa bugün borsa satış salonlarında 0,455 ile 0,460 TL arasında satışa sunuldu. Hafta başı satış salonunda sert buğday (Güneydoğu) 0,685 ile 0,705 TL arası, sert buğday (İç Anadolu) 0,640 ile 0,660 TL arası, alıcı buldu. Ekmeklik buğday (1. kalite) 0,650 ile 0,670 TL arası, ekmeklik buğday (2. kalite) 0,630 ile 0,640 TL arası ve ekmeklik buğdayın (3. kalite) 0,600 ile 0,630 TL arası işlem gördüğü açıklandı.
Ticaret Borsası satış salonlarına yeni mahsul ürünlerin ulaşmaya başladığını ifade eden Başkan Ömer Çelik, “Bu vesile ile yeni hasat döneminin başta üyelerimiz olmak üzere, çiftçilerimiz ve tüm üreticilerimiz için bol bereket ve hayırlı kazançlar getirmesini temenni ederiz.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Yeni sezonun ilk mercimeği Gaziantep’te satışa çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız