Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kuruyemişçiden satın almasıyla gündeme gelen altın çilek, dondurma çeşitlerinin arasına girdi.

35 çeşit dondurma üreten Ali Kemal Sarıibrahim, kavunlu, muzlu, çilekli, karadutlu, böğürtlenli, kivili, kayısılı, portakallı, limonlu, şeftalili, papua, muz, kestane, acı bademli, Antep fıstıklı, cevizli, Hindistan cevizli, narlı ve son olarak altın çilekli dondurma üretmeye başladı.
    Antalya'nın Alanya ilçesinde dondurmacılık yapan Sarıibrahim, yeşilçaylı dondurmadan sonra altın çilekli dondurma üretti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullanarak sağlığını, yoğun temposunu ve formunu koruduğu altın çileğin dondurmasının da insanlara faydalı olacağına inandığını ifade eden Sarıibrahim, hijyene ve sağlığa da önem verdiklerini vurguladı. Sarıibrahim, “Sayın Başbakanımızın altın çileği kullanarak daha sağlıklı bir şekilde yönettiği Türkiye artık altın çileği sık sık kullanmaya başladı. Fiyatının pahalı olmasına rağmen bu meyve piyasada çok iyi tüketiliyor. Çünkü hakikaten sağlığa yararlı bir ürün. Biz de bugüne kadar meyvelisine çok önem verdiğimiz dondurma çeşitlerimizin arasına altın çileklisini de koyduk. Fiyatlarını diğerlerinden farklı tutmuyoruz. Bu nedenle çok iyi talep var.” dedi. 
Sektöründe kaliteyi yakalamanın en büyük sebebinin hammaddesini bizzat alarak dondurma yaptıklarını kaydeden Sarıibrahim, altın çileği öğüterek normal üretilen dondurmanın içine katarak yaptıklarını söyledi. Alanya'da 12 ay boyunca dondurma satabildiklerini sözlerine ekleyen Sarıibrahim, bu işe ‘En iyi dondurmayı nasıl yapabiliriz’ düşüncesi ile yola çıktığını anlattı. Sürekli bu düşüncenin peşinde olduğunu ifade eden Sarıibrahim, “İlk işe başladığımda A'dan Z'ye kadar kendi üretimimiz olmasına karar verdim. Dondurmanın merkezi olan İtalya'ya giderek araştırmalarda bulundum. Büyük şirketlerle görüşerek bu işin eğitimini alarak işe başladım. Doğal ürünlerden dondurma yapıyorum. Kalite ve hijyene önem verdim. Piyasadaki bazı dondurmalar gibi süt tozu kıvam arttırıcılar ürünlerimizde hiç yer almadı. Meyveli dondurmalarda ürettik. Meyveyi dalından veya üreticiden kontrolden geçirerek aldık. Yumurta, süt ve tatlı karışımlarından oluşan ve kendimize özel külahlar ürettik.” diye konuştu.

Altın çilek meyvesi kapsüllerinin son aylarda, "Gençleştirdiği, hastalıkları tedavi ettiği, vücuttaki fazla yağı yaktığı" iddiasıyla satışa sunulduğuna dikkat çeken ziraat mühendisi İbrahim Saylavcı, meyvenin antioksidan özelliğinin bulunduğunu bilimsel araştırmaların ortaya koyduğunu söyledi. Saylavcı, meyvenin şeker hastalarına iyi geldiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade etti. Altın çilek meyvesinin günde en fazla 10 tane ve akşam saatlerinde tüketilmesini önerdiklerini de sözlerine ekleyen Saylavcı, altın çilekli dondurmanın da faydalı olabileceğine dikkat çekti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Altın çileğin dondurmasını üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız