Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Organik tarım konferansı yapıldı 

 ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da dünya çapında kabul gören sertifikalı organik tarım uygulamalarının mimarı olan GAP EKODER, bölgede organik meyveciliğin yaygınlaştırılması için proje uygulamalarına devam ediyor. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin finanse ettiği, Siverek Kaymakamlığı ve Harran Üniversitesi'nin desteklediği, GAP EKODER'in uyguladığı "Organik Meyvecilik Projesi" faaliyetleri kapsamında, ildeki meyve üreticileri, sanayiciler, iş adamları ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin faydalanabildiği bir dizi konferans gerçekleştirildi.
 
 
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferanslar, Siverek'te de devam edildi. GAP Ekolojik Tarımsal Kırsal Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin organize ettiği konferanslara, GAP EKODER Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Medet Abbasoğlu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Müdürü Mehmet Açıkgöz, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Dr. Mustafa Akyüz, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali Çullu ve Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Mamay ile TKDK Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Ekinci katıldı.
 
Konferanslarda bir sunum yapan GAP EKODER Başkanı Ecz. Medet Abbasoğlu, GAP Bölgesinin henüz kimyasal bulaşmamış çok fazla miktarda tarımsal araziye sahip olduğunu hatırlatarak, dernek olarak yaptıkları projelerde bu alanları korumanın yanı sıra, tüm dünyada büyük talep gören organik meyve üreticiliğini teşvik etmek istediklerini söyledi. 2004 yılından bu yana bölgede başta nar meyvesi olmak üzere organik üretime yönelik projeler hazırladıklarını ifade eden Abbasoğlu, Avrupa Birliği, GAP BKİ, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, Harran Üniversitesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi'nin katkılarıyla projelerin yürütüldüğünü belirtti. Yapılan konferanslarla organik tarımın önemini anlattıklarını, ifade eden, Abbasoğlu, "Güneydoğu Anadolu Projesi ile birçok imkana kavuşan bölgemiz, organik tarım ve meyve üreticiliği konusunda da oldukça büyük avantajlara sahip.
 
Bir kere henüz el değmemiş, kimyasal bulaşmamış bakir topraklarımız var. Burada yetişen en küçük bitkiden, büyük endüstrilerin ihtiyaç duyduğu meyvelere kadar her şey organik olarak yetiştirilebilir. Organik üretimin en önemli unsurunu ise sertifikasyon oluşturuyor. Biz de yaptığımız bu konferanslarla organik tarıma geçmek isteyenlere ulaşıyor, projelerimize dahil ediyoruz. Üç yıllık sürecin sonunda sertifikasyon işlemleri tamamlanan çiftçiler, artık dünya pazarlarına ürün pazarlayabilecek konuma geliyorlar. Çiftçilerimiz projelere önem verdiği takdirde, bölgemiz organik tarımın merkezi olabilir" dedi. 

Ekleme Tarihi
30.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Organik tarım konferansı yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız