Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
çalkan 

 Çalkan Group Genel Müdür Yardımcısı Burak Çalkan, Rusya'da Auchan, Perekrestok gibi büyük marketlerde Ekol markası adı altında tavuk ürünlerini sunmaya başlayacaklarını söyledi.

Rusya et piyasasında helal ürün markası olarak başarılı bir yer edinen Ekol, Rusya’da ürettiği tavuk ürünlerinde de iddialı. 

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Burak Çalkan, son birkaç yıldır devam eden yoğun talep üzerine tavuk eti üretimine başladıklarını dile getirdi. Yaklaşık 6 ay önce tavuk ürünlerini Rusya piyasasına vermeye başladıklarını anlatan Çalkan, “Markanın piyasada tanınmasının ardından müşterilerden talep artışı geldi. Hatta Müslüman olmayan kesimden de tavuk ürünlerimiz istenir oldu. Biz de bu talepleri değerlendirerek perakende satış mağazalarına ürünlerimizi vermeye başladık” dedi.

Moskova'da büyük mağaza zincirleriyle anlaşmalar sağladıklarını ifade eden Çalkan, “Şu anda Metro, Real ve buna benzer marketlerde markamız vitrinlerde yer almaya başladı. Diğer büyük mağaza zincirlerinde de Ekol marka tavuk ürünlerinin görünmesi için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu. 

Önümüzdeki iki-üç ay içinde Auchan'larda tavuk eti ürünlerinin görülebileceğini kaydeden Çalkan, “X5 grubu ile de görüşüyoruz. Bir kaç ay içinde onlarla da anlaşmamız olacak. Ürünlerimiz Perekrostok, Karusel gibi mağazalarda satılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya 2010’da tükettiği 3 milyon 300 bin tonluk tavuğun 800 bin tonunu dışarıdan aldı. Uzun süredir özel kota alarak Rusya tavuk pazarına girmek için çalışan Türkiye, hedefine ulaşamadı. Rusya ile görüşmelerde talep edilen 50-60 bin tonluk kota için izin çıkmazken, Türkiye 18 ülkenin yer aldığı 150 bin tonluk kota içine alındı. Genel kota içinde verilen izin ise rekabet edilebilir bir fiyat oluşumunu engelliyor. Pilot olarak yapılan çalışmaların dışında Rusya’ya tavuk ihracı henüz gerçekleştirilemedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Çalkan , Rusya’da tavuk piyasasına girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız