Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
balıkçı 

 

Akçakoca Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Vekili İrfan İşgören, bir süre önce “Sosyal Güvenlik Dostları” projesini başlattıklarını belirterek, köylere, muhtarlara ve okullara yönelik çalışmalarla tanıtım çalışması yaptıklarını söyledi.


İşgören, Karadeniz’de geçimini balıkçılık yaparak temin eden yüzlerce insan bulunduğunu, onların bu mesleği icra ederken sosyal güvencesiz kalmalarını istemediklerini kaydetti.

Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Akçakoca Merkez Müdürlüğü “Sosyal Güvenlik Dostları” proje ekibinin faaliyetleri devam ediyor. Düzenlenen toplantıda konuşan Akçakoca Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Vekili İrfan İşgören, her platformda sosyal güvenlik şemsiyesinin bütün vatandaşlarımızı kuşatması gerektiği gerçeğini anlatırken, balıkçıları bu kapsamın dışında tutmanın bölge insanına karşı haksızlık olacağını ifade etti. 
İşgören, "Balıkçılar içerisinde sosyal güvenlik kapsamına dahil olmayan kimsenin kalmasını istemiyoruz. Bu münasebetle balıkçılarımıza karşı olan sorumluluğumuz gereğince “Balıkçıların Sosyal Güvenliği” konulu seminer programı hazırladık." diye konuştu.

Avlanma ruhsatı bulunup, sosyal güvenlik kapsamında sigortalılıkları bulunmayan ve muafiyet kapsamına girmeyenlerin, tarım sigortasına kayıt yaptırabileceklerini dile getiren İşgören, şöyle dedi: "Bir vatandaşımız dahi sosyal güvenceden yoksun kalmasın. Bu nedenle diyoruz ki kim kendisine ve sevdiklerine önem veriyorsa sigortalı çalışsın, kayıt dışı kalmasın, primlerini ödesin. Her sigortalı ilk aşamada bin 800 prim iş gününü tamamlayıp sosyal güvenlik heybesine koysun. Bu primleriniz hem bu günlerinizin hem geleceğinizin güvencesi olarak karşılığı alınmak üzere bizlere emanettir."
İrfan İşgören, yapılandırma çalışmaları çerçevesinde faaliyetleri genişleterek devam ettireceklerini, SGK olarak ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Balıkçılar da sosyal güvenlik kapsamına alınıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız