Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut 

TÜROFED'DEN KAÇAK İÇKİ AÇIKLAMASI -TÜROFED BAŞKANI AHMET BARUT: -''KAÇAK İÇKİ ÜRETİMİNİ TEŞVİK EDEN EN ÖNEMLİ ETKEN, ALKOLLÜ İÇECEKLERDEKİ ÖTV ORANIDIR''

İSTANBUL (A.A) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, kaçak içki üretimini teşvik eden en önemli etkenin, alkollü içeceklerdeki ÖTV oranı olduğunu bildirdi. 

     Barut yaptığı yazılı açıklamada, Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup rehberden Rus uyruklu birinin ölümüne ve ikisinin de yoğun bakıma alınmasına yol açan elim olay nedeniyle TÜROFED olarak son derece üzgün olduklarını belirterek, olayın faillerinin derhal bulunması ve ceza verilmesini istedi. 
     Misafir rehberlerin içtikleri içkilerden alınan numunelerde rastlandığı belirtilen ve sahte içki yapımında kullanılan ''metil alkol''den kaynaklandığına yönelik kuşkuların, bu olayın vehametini daha da artırdığını vurgulayan Barut, bu ve benzeri olayların, çok iyi başlayan ve devam eden 2011 turizm sezonunda arzu etmedikleri gelişmelere neden olabileceğine işaret etti. 
     Barut, şunları kaydetti: 
     ''TÜROFED olarak daha önce de sıklıkla gündeme getirdiğimiz gibi kaçak içki üretimini engellemeye yönelik her türlü tedbirin alınmasını ve güvenlik birimlerinin derhal harekete geçmesini bekliyoruz. Öte yandan bu acı olay vesilesi ile bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz ki; kaçak içki üretimini teşvik eden en önemli etken, alkollü içeceklerdeki ÖTV oranıdır. Bu nedenle seçimlerden sonra yeni kurulacak hükümetin öncelikli işlerinden biri alkollü içeceklerdeki ÖTV oranını düşürmek olmalıdır. ÖTV'deki indirim, kaçakçılığın ve merdivenaltı imalatın önüne geçecektir.'' 

Ekleme Tarihi
31.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TÜROFED'den kaçak içki açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız