Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz 

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hatay'ın Gayri Safi Yurt içi hasılatına ortalama 40 milyon liralık katkı sağladığını söyledi. 

Lekesiz, Defne Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği Semih Habip, Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Yüzer ve İl Tarım Müdürü Bestami Zabun'u makamında kabul etti. 
 
Hatay'da ortalama 7 bin 500 civarında ailenin tıbbi ve aromatik bitkilerden geçimini sağladığını ifade eden Lekesiz, " Bunu üst seviyelere çıkarmamız gerekiyor. Hatay'ın tüm verilerine baktığımızda yalnızca yüzde 5 oranında tıbbi ve aromatik bitki yetiştirebiliyoruz" 
 
Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi de, Mayıs ayında içerisinde düzenlenen Defne ve Defne Ürünleri Sektörü Hatay İl Çalıştay'ının sonuç bildirgesini çıktığını söyledi. 
 
Harbi Çalıştay'ın Türkiye'de ilk yapıldığının altını çizerek, çalıştay da sektörün bütün paydaşlarının katıldığı sonuca odaklı problemlerin ortaya konduğu ve ortak iradenin bu sektörün patlamaya hazır bir yanardağ gibi olduğunu kaydetti. 
 
Defne Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği Semih Habip ise Türkiye'de defne tıbbı ve aromatik bitkiler konusunun ihmal edilen konulardan biri olduğunu vurguladı. 
 
Türkiye'de çok güzel çalışmalar yapılabileceğine inandıklarını altını çizen Habip, Türkiye'nin en zengin tıbbi bitkiler bahçesi kurmak için çalışmalar başlattıklarını kaydetti. 
 
Bu arada, Orman İşletme Müdürü Harbi, Vali Lekesiz'e "çalıştayın sonuç bildirgesini" verdi. (AA)

Ekleme Tarihi
01.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden 40 Milyon Liralık Hasılat Elde Ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız