Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Nizip–Belkıs Sulama Pompası’nın açılışı yapıldı. DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, Nizip–Belkıs Sulama Pompası ile toplam 102 bin hektarlık tarım topraklarının sulu tarıma geçeceğini ifade etti. 

 Uğur, 22 bin 812 metrelik Yeniköy Sulama alanına hemen başlandığını kaydetti. İkinci sulama pompasının ise bir yıl içerisinde gerçekleşeceğini bildiren Uğur, Gaziantep’te 2003 yılından bu yana içme ve sulama alanında toplam 24 tesisin açılışının yapıldığını kaydetti. Uğur, Nizip–Belkıs Sulama Pompası’nın birinci aşaması için 200 milyon lira bütçe harcandığını, ikinci aşama için ise 180 milyon lira ödenek ayrıldığını vurguladı. 

Kayacık ve Doğanpınar Barajı’nın da devreye girmesiyle birlikte 200 bin hektarlık tarım arazisinin sulanacağını dile getiren İsmail Uğur, 2050 yılına kadar tamamlanacak olan barajlardan sonra Barak Ovası’nın yanı sıra Oğuzeli, Yavuzeli ve Karkamış ilçelerinin de sulamadan yararlanacağını belirtti. 
AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı ise, uzun uğraşlar sonrasında büyük emekler vererek tamamlanan barajın Nizip’in yanı sıra Karkamış, Oğuzeli ve Yavuzeli topraklarının da sulanacağını söyledi. Sarı, arka taraflarından akan Birecik Barajı’ndaki sulardan yararlanmamayı kendilerine bir ayıp olarak gördüklerini ve bir atılım yaptıklarını kaydetti. Bu çalışmalar neticesinde Nizipli çiftçilerin artık daha rahat ve teknoloji ortamlarda tarımcılık yapacaklarını işaret eden Mehmet Sarı, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da, yapımı tamamlanan Nizip–Belkıs Sulama Pompası’nın tamamının devreye girmesiyle birlikte Barak Ovası’nın Çukurova ile yarışır konuma geleceğini söyledi. 
Programın ardından sulama barajının açılışını yapan katılımcılar bir süre Birecik Barajı’ndan gelen pompalanan suyun akışını seyretti. Nizip–Belkıs Sulama Pompa açılış törenine AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik’in yanı sıra Gaziantep DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, Valisi Süleyman Kamçı, Ak Parti Milletvekilleri, Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Nizip Belediye Başkanı Fevzi Akdoğan ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.06.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Gaziantep'e 380 milyon liralık sulama porjesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız